Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Petitie om afstand te nemen van de EU
Categories: Algemeen

De EU en democratie. Een pijnlijke combinatie. Je kan en moet de vraag stellen of de EU wel een legaal tot stand gekomen organisatie is. Hadden de regeringen en de regeringsleiders die de EU oprichten en steeds verder uitbouwden wel het mandaat om dit te doen? Kan een democratisch verkozen leider tegen de wens van de bevolking wel zijn eigen mandaat overdragen? Aan de EU? De vraag stellen is de vraag beantwoorden. De EU kon slechts tot stand komen door democratische principes te negeren.

Het verwerpen van de Europese grondwet door referenda in Nederland en Frankrijk bijvoorbeeld. Het recente Oekraïne referendum toont aan dat de EU nog steeds niet verenigbaar is met democratie.

De organisatie Act4justice onderneemt actie. Ze is een petitie gestart die u hier kunt tekenen. De vraag is immers waarom de democratisch verkozen Trump de EU als vertegenwoordiger van Europese burgers moet erkennen. Waarom zouden Trump en bijvoorbeeld ook Putin, eigenlijk de EU als volwaardige gesprekspartner beschouwen? Als democratisch verkozen heersers zouden ze juist de democratie en haar principes moeten verdedigen. Tegen organisaties en mensen die de democratie uithollen.

Waarom zouden ze zich nog langer de les laten lezen door EU bureaucraten? Is het niet veel eerder andersom? Zou het niet veel beter zijn als Trump de democratisch gekozen regeringen van de Europese natiestaten als gesprekspartner verkiest en de EU als vertegenwoordiger van Europa verwerpt? En de EU negeert?

Afijn, als u het daarmee eens bent, teken dan hier de petitie om Trump te vragen de EU als onwettige organisatie te beschouwen.

————————————————————————————–

link naar NL pagina van de Act 4 Freedom stichting

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.