Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wij wensen iedereen een heel fijn Sinterklaasfeest !

Op 5 december is het in Nederland Sinterklaasavond (Pakjesavond). Men viert dan de ‘verjaardag’ van Sinterklaas en geeft elkaar uit naam van de Goedheiligman cadeautjes. Sinterklaas is het jaarlijkse volksfeest (kinderfeest) dat op 5 december in Nederland en op 6 december in België wordt gevierd.

Tot enkele jaren terug was het Sinterklaasfeest met al haar zwarte Pieten geen enkel probleem. Iedereen vierde mee en de kinderen genoten met volle teugen. Maar opeens was daar een uiterst kleine, maar ook uiterst hoorbare groep mensen die op zoek zijn naar dingen die hen kwetsen.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of deze groep heeft er bezwaar tegen. Zij eisen dat het leed waaraan zij lijden onmiddellijk erkend wordt en dat het aanstootgevende element direct verwijderd wordt. Zo kwam ook Zwarte Piet onder vuur.  Lees verder…

Uit de oude doos:  een video hoe een stad de Sint met zijn Zwarte Pieten verwelkomt met een volksfeest: van klein tot groot, van politie, over leger, naar burgemeester en heel de bevolking.

‘Een jaarlijks terugkerend bezoek dat toen nog meer in stand werd gehouden door tradities dan door commerciële achtergronden”.  En dat nog niet verziekt werd door de wens onze eigen cultuur uit te roeien.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.