Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
N36 nog steeds levensgevaarlijke weg

 

De N36

 

Ondanks dat er enkele aanpassingen zijn gerealiseerd is het nog steeds onverantwoord om nog gebruik te maken van de N36′, stellen de dorpsraden en politieke partijen in de brief, die werd opgesteld op initiatief van de Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk. ‘We horen van verschillende mensen dat ze deze weg mijden omdat ze bang zijn gebruik te maken van de N36. Dit terwijl de N36 juist bedoeld is om andere wegen die door de vele dorpen lopen te ontlasten.’  

N36 is een dagelijkse route voor veel mensen. Bomen staan er niet direct aan de weg, maar druk is het zeker. Inhalen mag (nog steeds) op sommige plaatsen, maar is praktisch onmogelijk. Wij zien geregeld idioten die het weer proberen hoewel het volstrekt zinloos is als het al lukt. Je schiet geen meter op en soms gaat het weleens goed fout en dat resulteert in een uurtje vegen. Veel dodelijke slachtoffers, maar weinig die er zelf geen schuld aan hadden. Maar helaas nemen ze vaak wel onschuldige mensen mee. De N36 is zolangzamerhand een verkeersslagader in Overijssel geworden en had allang 2×2 baans moeten zijn. 

Het is inmiddels een lange traditie geworden om Den Haag daarvoor te porren ondanks dat er miljarden aan wegenbelasting binnenkomen. Rijk en provincies verwachten voor 2019 ruim 5,9 miljard euro aan wegenbelasting te innen, bijna 0,2 miljard euro meer dan in 2018. De belastingopbrengsten stijgen met name door een groeiend wagenpark. Daarvoor mogen we toch wel een stukje veiligheid verwachten.

De Partij Vrij Almelo (PVA) is één van de ondertekenaars. Wij vinden dat de N36 opnieuw grondig aangepakt moet worden zodat mensen weer met een veilig gevoel van huis kunnen vertrekken om ’s avonds ook weer veilig terug te keren. 

 

Open brief onveiligheid N36 (1)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.