Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het water raakt niet op
Categories: Algemeen

 

Nieuws voor de liefhebbers van kraanwater: het water raakt nooit op.

Dus de tuin sproeien, twee keer per dag douchen, de auto wassen, het kan allemaal. Maar door de extra vraag kan de waterdruk soms een beetje wegvallen.

Regen valt naar beneden en vloeit via beken en rivieren terug naar zee. Onderweg verdampt een deel van dat water door de hitte van de zon. En boven zee verdampt nog veel meer water. Al die waterdamp stijgt omhoog en vormt wolken.

En uit die wolken valt regen, klaar voor het volgende rondje…

Een deel van het regenwater trekt de bodem in, maar ook dat komt vroeg of laat weer boven. Via bronnetjes bijvoorbeeld. Of het wordt opgenomen door planten, die het via hun bladeren weer laten verdampen.

Dat gaat al vele duizenden jaren zo door. Het water dat jij drinkt, is ook al een keertje door de dinosaurussen  gedronken.

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.