Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo heeft de blues weer op de kaart gezet

 

 

 

Op vrijdag 18 oktober vond de tweede editie plaats van Bock & Blues Almelo. Dit festival combineert bluesmuziek met het bokbier seizoen.

Het is nu voor de tweede keer dat de Almelose binnenstad in het teken van live blues stond. Op tien podia kon men artiesten uit binnen- en buitenland aanschouwen. Dankzij voldoende steun van sponsors was ook dit jaar het festival gratis toegankelijk en wordt Almelo langzaam maar zeker weer een begrip onder bluesliefhebbers.

Initiatiefnemer Robert Slim, met Ruud de Jong en Toon Eppink (uitbaters van Proeflokaal België en De Stam), is het gelukt het festival ten opzichte van vorig jaar verder te professionelen. En daar zijn de heren voldoende in geslaagd gezien de overvolle zalen. De echte bluesrock fijnproevers konden naar mijn mening bij Grand Café Willem de Vierde hun hart ophalen met Kevin Burt & Blind B’ and the Visionairs (USA).

Wat mij opviel is dat al zijn ten gehore gebrachte meesterwerkjes boordevol met liefde werd gespeeld. Met “I Want You To Want Mee” etaleert hij moeiteloos zijn uitzonderlijk talent en aanstekelijk charisma en laat hij het aanwezige publiek daarbij genieten van zijn prachtige stem. Alle bluesy stijlen laat deze gitaar- en harmonicavirtuoos aan bod komen, door zijn akoestische blues, te mengen met funk, soul en rock en dit allemaal geïnspireerd door zijn grote voorbeelden. Zijn bluesharp helden zijn dan ook Sonny Boy Williamson, Junior Wells, Lee Oskar, Billy Branch en Stevie Wonder. Veel artiesten mengen deze stijlen in hun muziek, maar de truc van Burt is het schrijven en uitvoeren van songs die naadloos alle vier stijlen omvatten. Met die perfect getimede stem en ijzersterke songteksten is Burt in staat om zowel te ontroeren als tot nadenken aan te zetten.

Bluesmuziek is voor mij genieten. In een passende omgeving met gelijkgestemde zielen. Dus complimenten organisatie voor dit fantastisch evenement, en het mag van mij nog jaren zo doorgaan.

Harry de Olde

 

 

 

Burt’s nieuwste album Heartland and Soul (met handtekening)

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply