Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Molukse gemeenschap vraagt steun voor het door aardbeving getroffen gebied

 

Nog steeds leven in angst voor meer bevingen en vooral voor een Tsunami

 

De recente aardbevingen op de Molukken en de vele naschokken, die sinds 26 september 2019 dagelijks plaatsvinden laat menig Molukker en andere familieleden/sympathisanten, woonachtig in gemeente Almelo niet onberoerd. De oproep van familieleden uit de Molukken om hen financieel te steunen en moreel bij te staan kunnen niet genegeerd worden. Wij doen een oproep aan de gemeente Almelo om onze Molukse plaatsgenoten niet in de steek te laten. Tenslotte deed de gemeente Almelo al eerder aan rampenbestrijding, 72.657 euro aan Pakistan en 60.000 euro aan Haïti zonder enige binding met deze landen te hebben gehad terwijl de Molukken wel een bijzondere band hebben met Nederland.

De Molukse mensen zijn altijd de trouwste vrienden van Nederland geweest terwijl dit moedige volk zich vanuit een totaal kansloze positie naar boven heeft geworsteld. Ondertussen hebben ook vele Molukkers in onze gemeente zelf initiatieven genomen c.q. acties ondernomen, wel of niet in organisatieverband. Echter, niet voldoende om hun familieleden financieel maximaal te ondersteunen bij de aanschaf van primaire levensbehoeften en dergelijke. De problemen zijn gigantisch.

De initiatiefnemers zijn hiervan terdege van bewust en het geld niet alle problemen oplost. Elke vorm van optimale hulpverlening zowel materieel als immaterieel, om daarmee de slachtoffers van de aardbeving in de Molukken te ondersteunen zijn van harte welkom.

Leefbaar Almelo zal samen met onze partij (PVA) naar aanleiding van de afschuwelijke natuurrampen tijdens de behandeling van de begroting op 7 november een Motie indienen in de gemeenteraad en al onze collega’s in de Raad verzoeken het voorstel te steunen teneinde de slachtoffers in de Molukken eenmalig financieel te ondersteunen.

 

 

 

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply