Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA voert actie tegen komst megawindmolens in Almelo en directe omgeving
Categories: Zonder rubriek

Windmolens: invloed op de beleving en gezondheid van omwonenden

In Almelo worden mega grote windparken gerealiseerd. Op zich is windenergie een goede zaak zou je denken, maar wat als de (subsidie-)winsten voor de eigenaren zijn en de omwonenden de waarde van hun woningen zien dalen? En zou je de enorme subsidies voor windparken wellicht beter kunnen besteden als het gaat om het besparen van CO 2 uitstoot? Hoe meer je erover nadenkt hoe ingewikkelder het wordt. Windmolens kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken als mensen erdoor worden blootgesteld aan buitensporige geluidsniveaus. Dat staat voor het eerst in de Europese richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Slechts weinig mensen zien de nadelige en zelfs de levensgevaarlijke kant achter windenergie. Velen classificeren dit stukje techniek onder “schone energie”, “milieubewust”, “duurzaam”, “goed”, “groen” en “veilig”, maar weten niet dat windenergie jaarlijks vele dodelijke slachtoffers veroorzaakt en er enorme milieuschade plaatsvindt.

Harry de Olde

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “PVA voert actie tegen komst megawindmolens in Almelo en directe omgeving”

  1. H van der Veen schreef:

    In het verleden zou de afspraak zijn gemaakt voordat het bedrijven park twente er was Aadorp zijn landelijke karakte niet zou verliezen, en op ruime afsand de industrie zou blijven.
    Nu is het landelijke karakter nagenoeg verdwenen. maar eerder een industrie wijk zonder winkels en voorzieningen leefomgevings beleving is zeker met 75% gedaald

  2. Robin schreef:

    Een ieder weet inmiddels dat windmolens helemaal niet goed zijn voor milieu of klimaat. Vogels vliegen zich massaal te pletter en omdat energie niet opgeslagen kan worden moeten normale energie opwekkers meer produceren. Per saldo dus slecht voor klimaat/ milieu en zeer goed dat de Partij vrij Almelo hier van zich laat horen