Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dienstencentrum De Riet weer slachtoffer bezuiniging gemeente Almelo
Categories: Zonder rubriek

Evenals in 2013 maakt de Partij Vrij Almelo zich (wederom) grote zorgen over de dreigende sluiting van Dienstencentrum de Riet, grote groepen bezoekers wordt hun activiteiten afgepakt, Dit is onacceptabel.

Daarnaast verbazen wij ons over de houding van het college richting deze bezoekers van het Dienstencentrum. Het huidige college heeft immers in haar beginnend beleid expliciet aangegeven welzijnswerk belangrijk te vinden en zo min mogelijk te willen bezuinigen op de activiteiten in wijkcentra.

En toch staat het college niet financieel borg voor het in stand houden van een prachtig Dienstencentrum waar vooral juist zwakkere mensen hun onderdak vinden.

Wethouder Langius zei bij de presentatie van de begroting van de gemeente dat afspraken uit het verleden niet voor altijd gelden endat je na verloop van jaren tot andere keuzes kunt komen.”

Wij doen een dringend beroep op alle betrokken belanghebbenden, college en raadsleden om gezamenlijk naar een passende oplossing te zoeken.

Wij kunnen namelijk niet begrijpen dat, terwijl enerzijds een appél wordt gedaan op de burger, op eigen verantwoordelijkheid, “goed samenleven”, “duurzame keuzes maken” etc, tegelijkertijd initiatieven vanuit de samenleving die daartoe al lange tijd bijdragen (en naar wij inschatten preventief werken) en die de gemeente veel inspanningen en kosten besparen, niet meer gesteund worden.

De kwaliteit van het wonen in de Riet wordt voor een groot deel bepaald door activiteiten die door het Dienstencentrum de Riet georganiseerd worden.

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.