Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dienstencentrum de Riet weer slachtoffer bezuiniging gemeente Almelo
Categories: Zonder rubriek

In 2013 werd druk actie gevoerd om het Dienstencentrum de Riet open te houden.

De Partij Vrij Almelo maakte zich in 2013 al grote zorgen over de dreigende sluiting van Dienstencentrum de Riet. Grote groepen mensen zouden hun activiteiten worden afgepakt. Dat vonden wij onacceptabel.

De gemeente Almelo voerde in 2013 forse bezuiningen op aan onder anderen de bibliotheek en aan organisatie Avedan, een club van mensen die de ouderenzorg hoog in het vaandel hebben staan.

Het wijkcentrum in de wijk De Riet moest sluiten om de gemeente uit de brand te helpen. Er werd een actiecomité gevormd dat alles heeft gedaan om het centrum open te houden. Met vereende krachten onder anderen de PvdA en de Partij Vrij Almelo, werd een Motie ingedient die er voor moest zorgen dat het wijkcentrum open kon blijven.

Het merendeel van de politieke partijen ging daar achter staan en met 19 stemmen voor en 16 stemmen tegen haalde deze Motie het. Dienstencentrum de Riet bleef open en de gemeente betaalde de huur van het centrum in 2013 en daarna.

Nu jaren later herhaalde het gedoe zich rond het Dienstencentrum de Riet. Tijdens zijn toespraak in een politiek beraad over het dienstencentrum zag ik in mijn gedachten precies dezelfde wethouder staan die in 2013 over hetzelfde onderwerp zijn betoog deed. De houding van deze wethouder richting de bezoekers van het Dienstencentrum de Riet is precies hetzelfde. Want ook dit college waar dezeze wethouder deel van uit maakt heeft immers in haar beginnend beleid expliciet aangegeven welzijnswerk belangrijk te vinden en zo min mogelijk te willen bezuinigen op de activiteiten in wijkcentra.

En toch staat het college niet (meer) financieel borg voor het in stand houden van een prachtig dienstencentrum waar vooral juist zwakke mensen hun onderdak vinden.Het enige verschil wat ik opmerkte dat de verantwoordelijke wethouder bij de presentatie van de begroting van de gemeente zei dat afspraken uit het verleden nier voor altijd gelden en dat je na verloop van jaren tot andere keuzes kunt komen.

Dat hebben we dus gemerkt !!! Want tijdens de begrotingsbehandeling raadde de wethouder de Motie die wij samen met de PvdA hebben ingediend en mede werd ondersteunt door enkele andere partijen af om voor te stemmen.

De Motie werd verworpen met 13 stemmen voor en 20 stemmen tegen

We kunnen niet begrijpen dat, terwijl enerzijds een appĂ©l wordt gedaan op de burger, op eigen verantwoordelijkheid “goed samenleven”, “duurzame keuzes maken”etc, tegelijkertijd initiatieven vanuit de samenleving die taatoe al lange tijd bijdragen (en naar wij inschatten preventief werken) en die de gemeente veel inspanningen en kosten besparen, niet gesteund worden. De kwaliteit van het wonen in De Riet wordt voor een groot deel bepaald door activiteiten die door het Dienstencentrum georganiseerd worden.

De oproep aan alle betrokken belanghebbenden, college en raadsleden om gezamenlijk naar een passende oplossing te zoeken mocht helaas niet baten.

Harry de Olde

Behoud Dienstencentrum De Riet in Almelo (2)

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.