Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Buurthuis Egbertus moet open blijven
Categories: Zonder rubriek

Het is voor buurthuizen en wijkcentra niet gemakkelijk om het hoofd boven water te houden. Financieel hebben ze het zwaar. Weinig huurinkomsten en drankomzet, wel vaste lasten. En dat terwijl in deze moeilijke tijd, waar eenzaamheid op de loer ligt, een buurthuis juist heel hard nodig is.

Egbertus draait nu onder de huidige beheerder bijna 40 jaar. Wekelijks komen mensen hier bij elkaar om te darten, te dansen, te knutselen en nog veel meer. Corrie Korte bestiert zijn vrijwilligers met liefde maar ondanks dat dreigt dit buurthuis te moeten sluiten. De gemeente Almelo wil er geen euro subsidie aan besteden. Dat, terwijl de kosten wel blijven oplopen! Een breed ondersteunde wens van de bewoners is, dat dit buurthuis open moet blijven.

Wijkcentrum St. Egbertus is veel meer dan een buurtlokaal!

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.