Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dierwelzijn staat bij Partij Vrij Almelo hoog in het vaandel
Categories: Zonder rubriek

De gemeente Capelle aan den IJssel begon in 2011 als eerste gemeente in Nederland met een ‘dierenpolitie’. Zij kunnen als dierentoezichthouder optreden tegen mishandeling en verwaarlozing van dieren. (foto Partij Vrij Almelo)

Nederland heeft de twijfelachtige eer hoog op de lijst van dierenleed te staan. Ons land staat op de vierde plaats van een lijst met landen waar dierenleed grootschalig voorkomt.

Een doorn in het oog van de Partij Vrij Almelo is de malafide hondenhandel, waarin honden worden verhandeld uit louter winstbejag met alle gevolgen van dien: slechte huisvesting, erfelijke ziektes, ongesocialiseerde honden, zieke pups. Deze verwerpelijke handel veroorzaakt veel dierenleed en emotioneel verdriet bij de baas.

Het aantal meldingen over gezelschapsdieren dat de NVWA in 2022 heeft ontvangen is in een jaar tijd meer dan verdubbeld. Waar het in 2021 om 1.519 meldingen ging, steeg dit aantal in 2022 naar 3.621

Een doorn in het oog van de Partij Vrij Almelo is de malafide hondenhandel, waarin honden worden verhandeld uit louter winstbejag met alle gevolgen van dien: slechte huisvesting, erfelijke ziektes, ongesocialiseerde honden, zieke pups. Deze verwerpelijke handel veroorzaakt veel dierenleed en emotioneel verdriet bij de baas. Naast goede voorlichting aan toekomstige pupkopers is het ook noodzakelijk dat malafide handelaren/fokkers streng worden aangepakt.

Foute hondenfokkers zijn namelijk lastig te onderscheiden van betrouwbare fokkers. De honden leven in verschrikkelijke omstandigheden, maar wanneer er mensen naar de pups komen kijken, worden deze naar een andere ruimte overgebracht. Hierdoor lijkt het alsof ze wél in een nette en schone omgeving leven.

Helaas zijn er nog veel van dit soort fokkers in Nederland, en ze zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Gelukkig kun je er zelf iets aan doen om deze malafide hondenfokkers te stoppen. Het grootste probleem ligt namelijk bij de koper, legt de Dierenbescherming uit. Die willen graag voor een leuke prijs een puppy kopen en doen verder geen onderzoek. En daar gaat het fout.

Je weet dat ze bestaan, maar je denkt er niet graag aan.

DE BROODFOKKER

Broodnodige zorg voor “het materiaal”.
Handel, geld; dat is z’n taal.
Stuksprijs exclusief.
Gevoelloos, berekenend en kil, geld is wat hij wil.
Een dieronwaardig bestaan ?
Daar heeft hij geen boodschap aan.

Arme man, heb je echt geen idee van het leed dat op je bordje ligt ?
Onverteerbaar.

Sophie Daniels

https://www.tubantia.nl/almelo/een-inkijkje-in-deze-almelose-kennel-waar-honden-in-de-poep-lagen-en-dode-pups-bleven-liggen~a28e8152/

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.