Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
OZB belasting in Almelo

Raadsvergadering 06-12-2011

Voorzitter:

Vastgesteld kan worden dat het college reeds in haar vorige periode de Almelose samenleving heeft opgezadeld met een onnodige aankoop van 189 miljoen euro aan weidegrond en deze nu via een bestemmingsweiziging inmiddels de status van bouwgrond heeft. Reeds sinds 2008 is er echter sprake van een sterk neergaande huizenmarkt. Vrijwel dagelijks wordt hierover bericht in de lokale, regionale en landelijke media.

Dit kan het College dan ook niet ontgaan zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wij vonden dit bij de begrotingsbehandeling en vinden nu nog steeds dat de bevolking, toeristen en ondernemers van Almelo niet mogen opdraaien voor funest Collegebeleid en voor wat voor nieuwe belastingen als reklamebelasting, toeristenbelasting dan ook…….

Dat geld tevens voor een nog hogere onroerendzaakbelasting in een dalende huizenmarkt. Afgezien het feit dat nieuwe belastingen ook weer meer burocratie veroorzaakt met alle extra ambtelijke kosten van dien.

Voorzitter, zo mag je niet met je eigen Almeloërs omgaan, lijkt mij!! Wij zijn en blijven dan ook onverkort van mening dat het College juist een zorgplicht heeft en solidair zou moeten zijn met haar eigen inwoners en qua tarieven- en heffingenbeleid in deze tijd van toenemende recessie juist flink zou moeten matigen!!

Onze fractie blijft dan ook onverkort tegen alle voorstellen die leiden tot lastenverzwaringen!!

Dank voor uw aandacht…

De Partij Vrij Almelo heeft TEGEN de OZB tariefverhoging van 5,16 % gestemd.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “OZB belasting in Almelo”

  1. Avatar Irene schreef:

    Prima verhaal. Zo hoort het ook. Alleen zal het nog geruime tijd duren voordat je door die schedels heendringt. Dat is ook het frustrerende van de (lokale) politiek dat er zo verdomd weinig bestuurlijk fatsoen en i.q. is. Waarom kan het College niet gewoon zeggen: Sorry, “we zijn een beetje dom geweest”. Net zoals Maxima dat ooit ook over onze kroonprins zei….Eerlijkheid betaalt zichzelf m.i. terug met een hogere beoordeling dan de huidige 5,5 tot 5,7 die het College kreeg volgens haar eigen begroting van 2012.

  2. Avatar Irene schreef:

    Het is jammer dat Sinterklaas weer terug is naar Spanje anders zou het gezinsspel “mens erger je niet” een bestseller kunnen worden in de gemeente Almelo met landelijk een 14e plek qua gemeenschapsgeldverspiller !

  3. […] 107.  Het tarief van de onroerendezaakbelasting (OZB) voor eigenaren is in Almelo exorbitant gestegen met 18,9% van gemiddeld 224 euro in 2013 naar 295,30 euro in 2016 in amper 3 jaar, hetgeen duidt op wanbeleid. Dit is tevens de oorzaak waarom de waarden van huizen in Almelo ernstig achterblijven vergeleken met andere steden. OZB belasting in Almelo […]

Leave a Reply