Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Landelijk verbod op wilde dieren in circus

De VVD en de PvdA gaan het gebruik van wilde dieren in circussen verbieden.

Dit staat in het vandaag gepresenteerde regeerakkoord. In veel gemeenten was het afgelopen jaar veel discussie over het gebruik van wilde dieren in circussen. Dit jaar riep ook de Almelose  gemeenteraad met meerderheid van stemmen op om circussen met wilde dieren te weren.

Dierenbeschermingsvereniging Wilde Dieren de Tent Uit is blij met de beslissing. ‘We zijn ontzettend blij! Eindelijk maakt Nederland een einde aan deze wrede vorm van dierenmishandeling. We zijn de VVD en PvdA enorm dankbaar’, stelt Directeur Leonie Vestering.

http://www.kabinetsformatie2012.nl/actueel/documenten/regeerakkoord.html

https://www.vrijalmelo.nl/2012/05/circus-met-wilde-dieren-voortaan-taboe-in-almelo/

REACTIE:
Dit is heel goed nieuws.
De Partij Vrij Almelo is heel blij met dit punt op pagina 40 van dit regeerakkoord want ook wij vinden dat wilde dieren niet in een circus thuis horen. Ook zonder wilde dieren kunnen circussen mooie acts brengen. Denk maar eens aan het wereldberoemde Cirque du Soleil. En aan het Chinees Staatscircus, dat het voornamelijk moet hebben van de diverse vormen van acrobatiek.
En denk ook eens aan de diverse lokale en regionale kinder- en jeugdcircussen hier in Nederland.
Allemaal circussen zónder dieren.

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Landelijk verbod op wilde dieren in circus”

  1. Baronesse van Hepjeniks TotPlukmekaal Zubedelstaf schreef:

    Geweldig nieuws!

  2. Evert Duitshof schreef:

    Circus zonder wilde dieren is ook leuk om naar toe te gaan paardjes, hondjes, varkens, duiven, dieren genoeg!

Leave a Reply