Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
MOTIE PVA INZAKE LEEGSTAND BINNENSTAD ALMELO

 

logo pva 

MOTIE  INZAKE LEEGSTAND BINNENSTAD

Constaterende dat de leegstand in de winkelstraten landelijk gemiddeld 6,5% bedraagt en de komende jaren door vergrijzing, ontvolking en toenemend internetgebruik naar alle waarschijnlijkheid zal gaan oplopen tot 9 à 10%

Dat de gemeente Almelo als één van de 415 gemeenten al geruime tijd in de top staat qua leegstand van winkels in de binnenstad.

Dat Almelo landelijk nu zelfs de kroon spant met 25% leegstand.

Overwegende dat langdurige leegstand niet alleen verloedering en criminaliteit in de hand werkt en slecht is voor het imago van Almelo maar ook schadelijk is voor verhuurders qua rendement en marktwaarde.

Overwegende dat juist kleinschaligheid en pluriformiteit een absolute voorwaarde is voor een levendige, aantrekkelijke binnenstad.

Overwegende dat ook Steven Brakman, hoogleraar Economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen eveneens van mening is dat huren niet marktconform zijn  en juist leegstand en verloedering in de hand werkt.

Verzoekt het College op korte termijn in overleg te treden met verhuurders over meer marktconforme huren dan nu het geval is.

En gaat over tot de orde van de dag.

IMG_0002

De Motie is met ruime meerderheid van 23 stemmen voor en 12 stemmen tegen aangenomen.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

5 Comments to “MOTIE PVA INZAKE LEEGSTAND BINNENSTAD ALMELO”

 1. Irene schreef:

  Het zou van politieke moed getuigen van het College om deze keer wèl op te komen voor de kleine middenstander en zich niet laten te intimideren door het grote geld van de multinationals. We zijn benieuwd !

 2. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Ik denk dat ze voor het grote geld gaan ,het zijn tenslotte officiële graaiers

 3. MJ schreef:

  Gefeliciteerd PVA, een ruime meerderheid !!!!!!!!!

 4. Irene schreef:

  Een prima initiatief om eens een keer de huren te laten zakken. 25% leegstand is natuurlijk achterlijk hoog. Dit zou in veel meer gemeentes moeten gebeuren. Gewoon marktconform, zoals het hoort !!!

 5. […] MOTIE PVA INZAKE LEEGSTAND BINNENSTAD ALMELO […]

Leave a Reply