Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gemeente Almelo ondertekend voorstel verbod wilde dieren in circus

 

Het kabinet moet haast maken met een verbod op wilde dieren in het circus. Dat schrijven wethouders en burgemeesters van 24 gemeenten in een brief aan staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma (PvdA). De ondertekenaars van het voorstel komen onder meer uit de gemeenten Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Almelo, Gouda, Haarlem en Schiedam.

Wilde dieren verbieden in het circus is een beschaafd plan. Wie op een zompig parkeerterrein kan genieten van narrige tijgers die met stomme tettermuziek in hun oren door een hoepel springen moet niet naar een circus, maar naar een psychiater. Fietsende beren en jonglerende zeeleeuwen zijn snuff entertainment omlijst met vrolijke kleurtjes en MOE-landers in glitterkostuums, en over olifanten gaan we het niet eens hebben. Sowieso moeten we al bijna huilen als we aan olifanten denken omdat het een soort wandelende depressies zijn: groot, traag, grijs en iedereen is ongemakkelijk als er een in de kamer staat. Maar dat plus een bovenmaats komies hoedje op zijn kop, log door de voorpoten knielend om een of andere Sletlana in turnpakje op zijn moede hoofd te laten balanceren, waarna er weer 23 uur opsluiting in een roestige kooi volgt, hou OP met ons hoor. Dus weg met de wilde dieren in het circus.

Lees verder:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/wildedierenverbod_circus_nog_m.html

 

https://www.vrijalmelo.nl/2012/05/pva-roept-almelose-politiek-op-circussen-met-wilde-dieren-te-weren/

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply