Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
We hebben er een religie bij die wezensvreemd is aan Nederland
Categories: Algemeen

Joost Niemöller is schrijver en onafhankelijk journalist, blogger en Twitteraar

Joost Niemöller is schrijver en onafhankelijk journalist, blogger en Twitteraar. Hij debuteerde in 1984 met de verhalenbundel De dood, de stad, de rug tegen de muur. In 1989 schreef hij de roman Wraak! die genomineerd werd voor de AKO literatuurprijs. Hierna verschenen de romans De Spier (1993), De therapie (1997), Broers (2002) en Deltablues (2008). Hij schreef diverse non-fictie boeken bij: de Knipscheer, Bert Bakker, Querido en De Bezige Bij.

Als journalist schreef hij voor: De Pers, de website De Dagelijkse Standaard, Nieuwe Revu, HP, De Tijd,HP/De Tijd, Plug, de Groene Amsterdammer, de Volkskrant, Museumjournaal, Bzzletin, Vara TV Magazine en Haarlems Dagblad.

Hij was hoofdredacteur voor het popblad Vinyl. Zijn onderwerpen: literatuur, politiek, psychologie, televisie, showbizz, beeldende kunst, popmuziek, reizen, jongerencultuur, geschiedenis en islam…..

Over de immigratie en de gevolgen voor onze samenleving heeft hij een radicaal-geavanceerde mening. Nederland verandert volgens hem, sinds de jaren vijftig op een manier die nooit eerder in de geschiedenis is voorgekomen. Met de bevolkingssamenstelling verandert ook de collectieve houding binnen onze samenleving.

We hebben er een religie bij die volgens Niemöller wezensvreemd is aan Nederland en de gevolgen zijn enorm en traumatisch!

“Het onbehagen van Nederland”

Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “We hebben er een religie bij die wezensvreemd is aan Nederland”

 1. bert [maathuis] schreef:

  Twee BN-ers hebben echter gepleid vóór rassen (en dus ook geloofs-)vermenging:
  Maxima – ‘The Dutchman does not exist’ / ‘De Nederlander’ bestaat niet
  https://www.youtube.com/watch?v=zt0pHmZuDz0 (7 min.)
  Europe will be diverse, or war! – Frans Timmermans
  https://www.youtube.com/watch?v=q94syUDDhxA (1½ min.
  Ja, wanneer twee bevolkingsgroepen (de oorspronkelijke en de cultuur (godsdienst)vreemde met elkaar in botsing komen, dan is het geheel veel makkelijker te manipuleren dan wanneer elke groep stevig in de eigen traditie geworteld staat.

  “Een groot probleem waar terecht aandacht aan wordt gewijd is de uitholling van onze eigen identiteit. Een belangrijke reden dat de integratie mislukt is, is dat wij een deel van onze eigen identiteit kwijt zijn geraakt. Met de ontkerkelijking en de culturele revolutie van de jaren zestig zijn er veel Nederlandse tradities verdwenen en is een cultureel besef van eigenheid verloren gegaan. Elke waardering voor de Nederlandse cultuur en kritiek op de massa-immigratie die haar bedreigt, wordt door de politiek-correcte ‘elite’ als populistisch en extreemrechts weggezet.”
  http://cultuurondervuur.nu/multiculturalisme/
  Maar wie voelt zich straks nog Nederlander, Duitser, Fransman?
  Want Islamieten zullen zich met de West Europeanen gaan vermenigvuldigen; waar blijft de eigen identiteit? Waar kun je je dan nog op baseren? Wie ben ik?
  We hebben er een religie bij, …. maar verliezen ons zelf?
  (P.s. deze situatie heeft niets met respectloosheid te maken, want ieder mens dient m.i. gewaardeerd te zijn om zijn ER ZIJN. Ieder mens is een waardig wezen en mag er zijn.)