Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Levend geroosterde kiloknallers
Categories: Veiligheid

Het is weer zover. Minstens 2500 varkens levend verbrand in het Brabantse Biezenmortel. Honderden, duizenden, tienduizenden of zelfs honderdduizenden dieren samen in een stal, dat is waanzin, maar helaas wel de realiteit van de Nederlandse veeindustrie.

Het lijkt steeds meer op een politiek probleem. Aan het massaal levend verbranden van dieren heeft de wetgever maling, want dieren zijn wettelijk gezien niets anders dan ‘dingen’. Het actieplan van de overheid dat dateert uit 2011 is er eigenlijk alleen één op papier. Het werkt niet. Er is geen dalende trend te zien, niet in het aantal branden en niet in de aantallen omgekomen dieren. Ook heeft de politiek geen zin om de veehouderij op welke manier ook te beperken.

Deze regering zou zich de ogen uit de kop moeten schamen…

Stalbranden: overzicht 2019

Stalbranden: overzicht 2018

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.