Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het recht hoort dicht bij de burger
Categories: Zonder rubriek

TCTubantia

Tegenwoordig is het in Almelo niet genoeg om slechts een ondernemende geest te hebben.

Nee, je moet ook juridisch sterk onderlegd zijn, veel tijd overhebben en proberen de talloze regeltjes van de overheid te begrijpen. Jaarlijks gaat er twee miljard euro verloren door regels die geen ondernemer snapt omdat die regels nodeloos ingewikkeld en willekeurig zijn. Ondernemers hebben te maken met drempels die bepalen of een wet of regel wel of niet op hen van toepassing is.

Het gevolg: ondernemers moeten dure adviseurs inhuren die vaak zelf de regels ook niet snappen, waardoor ondernemers bovenop het bedrag voor adviseurs, boetes uitgedeeld door de regelzieke overheid moeten betalen. Kort samengevat: de overheid vindt ondernemertje pesten onwijs leuk en verdient er nog bakken met geld aan ook. Onacceptabel vinden wij.

Als er één ding is waar de politiek zich mee bezig moet houden, is wel het afschaffen van regels en drempels zodat ondernemers weer met plezier aan de slag kunnen met waar zij goed in zijn: ondernemen. Maar leg dat maar eens uit aan deze gemeente, dat kennelijk niets doet om ondernemers te verlossen van de regelzucht van de overheid. 

Luisteren naar de burger, maar dan? 

Wat je wilt, als partij, als fractie en als raadslid is om handen en voeten te geven aan het programma waar je de verkiezingen mee bent ingegaan. Vooral de ambitie om meer naar de mensen te luisteren, de mensen meer te betrekken en vragen hun mening te geven. 

De mensen zijn ontevreden, soms ongelukkig en zelfs verongelijkt. Keuzes maken valt niet mee. En je moet op een gegeven moment over tot de orde van de dag. Je gaat steeds meer ervaren dat de afstand tussen jouw intenties en de uitkomst altijd groter is dan je zou wensen. 

Eenvoudige inspraakavonden werken niet meer, motiemarkten worden niet of weinig bezocht. Een werkgroep burgerparticipatie was in korte tijd na de oprichting alweer ter ziele. Burgers nemen geen genoegen met alleen uitleg maar bepalen liever zelf wat er gebeurt. Het laten meedenken door burgers is dus niet zo gemakkelijk als het lijkt. De gemeente probeerd allerlei nieuwe methoden uit, maar succesvol is het niet altijd. 

De echte bereidheid van de gemeente om naar tegenstanders te luisteren is er vaak niet. Bestuurders moeten hun mentaliteit wijzigen maar dat is lastig, ze zijn nog steeds gewend aan hun oude manieren.’  

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Het recht hoort dicht bij de burger”

  1. Avatar Robin schreef:

    Ziet er goed uit bij de Partij Vrij Almelo
    (PVA) Harry is al jaren dag in dag dag uit op pad voor de inwoners van Almelo. Dit lijkt zich nu uit te betalen en meer en meer inwoners sluiten zich aan bij de PVA. Hierbij ook jurist Middelekamp die al bewezen heeft te weten waarover hij praat. Kortom, ik ben blij dat ik al twee keer op de PVA heb gestemd. Met de Partij vrij Almelo zit het goed en zodoende ook met ons mooie Almelo