Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
IN ELKE WIJK EEN HONDENSPEELTUIN
Categories: Zonder rubriek

Een prachtig initiatief

Om de honden te laten socialiseren is een hondenspeeltuin een uitstekend alternatief. De honden gaan zich hierdoor beter gedragen en daardoor fijner in de omgang zijn met andere honden. Verder is een hondenspeeltuin een ideale ontmoetingsplek voor de omwonenden. De mensen leren elkaar beter kennen omdat ze dezelfde interesse hebben en zo een gevoel van gemeenschap opbouwen. Dit is een belangrijk voordeel van een hondenspeeltuin, de sociale cohesie.

Tevens biedt het de gelegenheid om de hondenbezitters van het buitenleven te laten genieten. Een hondenspeeltuin biedt ouderen en mindervaliden een toegankelijke plaats om hun hond uit te laten, het verbeterd de mentale toestand, zijn minder onrustig en meer ontspannen.

Er zijn honderden hondenliefhebbers in Almelo. Hoeveel plezier geeft het de hondenbezitters als ze naar hun honden kijken hoe het bijdraagt aan hun lichamelijke conditie. Er zijn genoeg bezigheden voor een bepaalde sport zoals bv. tennis, hockey en voetbal en dat vinden wij ook een goede interesse. Toch zijn er mensen die zich niet betrokken voelen bij 1 van deze activiteiten of is het gewoon niet mogelijk hieraan deel te nemen.

Met een beetje doorzettingsvermogen en wil kan de gemeente Almelo het realiseren van een hondenspeeltun in elke wijk mogelijk maken. Nu het weer mooi weer is willen honden naar buiten om te spelen. U kunt het geluk hebben dat u een mooie omheinde tuin hebt voor de honden. Maar als u in de stad of in een apartement woont dan is de enige mogelijkheid om uw hond goed uit te laten lange wandelingen te maken. Dit zou niet langer de enige optie moeten zijn. In de afgelopen jaren zijn in meerdere plaatsen in Nederland hondenspeeltuinen ontstaan. Net zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze omheinde terreinen bedoelt om honden los te laten lopen en te laten rennen hetzij met hun eigenaar of met andere honden.

Natuurlijk moeten eigenaren zich aan de regels houden die zo’n tuin nu eenmaal vereist. Belangrijke regels zijn om een hond niet alleen te laten, dus controle over uw hond. Geef hem ook zijn favoriete speelgoed mee dat hij waarschijnlijk niet wil delen met andere honden.

En natuurlijk: laat de rotzooi niet liggen maar ruim het netjes op.

Plan PVA voor Hondenspeeltuin ossenkoppelerhoek

Hondenspeeltuin: veilige omgeving en geen overlast

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.