Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hondenspeeltuin: veilige omgeving en geen overlast

Hondenspeeltuin Grotestraat Zuid

Met een beetje inzet, doorzettingsvermogen kan men het realiseren van een hondenspeeltuin in de wijk mogelijk maken. U kunt het geluk hebben dat u een mooie omheinde tuin hebt voor uw honden. Maar als u in de stad of in een appartement woont dan is de enige mogelijkheid om uw hond goed uit te laten lange wandelingen maken. 

Dit zou niet langer de enige optie moeten zijn. In de afgelopen jaren zijn in meerdere plaatsen in Nederland hondenspeeltuinen ontstaan. Net zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze omheinde terreinen bedoeld om honden los te laten lopen en te laten rennen hetzij met hun eigenaar of met andere honden.

Natuurlijk moeten eigenaren zich aan regels houden die zo’n park nu eenmaal vereist. Belangrijke regels zijn om een hond niet alleen te laten, dus controle over uw hond. Geef hem ook niet zijn favoriete speelgoed mee dat hij waarschijnlijk niet wil delen met andere honden. 

En natuurlijk: laat de rotzooi en de hondenpoep niet liggen maar ruim het netjes op.

TCTubantia

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.