Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan college B&W Hulp “verwarde personen”
Categories: Sociaal

Schriftelijke vragen aan college van B&W

Almelo, 19 maart 2021

Hulp “verwarde personen”

Geacht college,

De Partij Vrij Almelo maakt zich zorgen over de opvang van mensen met verward of onbegrepen gedrag. Wij willen dat er goede afspraken worden gemaakt zodat deze zorg in de praktijk gegarandeerd kan worden.

We beseffen dat het begrip mensen met een verward gedrag steeds breder aan het worden is en de oplossing dus ook veel breder dient te zijn/worden. Wij vinden dat deze mensen een steun in de rug nodig hebben en kunnen gebruiken.

Een steun waar wij aan willen bijdragen.

De Partij Vrij Almelo heeft de volgende vragen:

1. Uit berichtgeving blijkt dat het aantal mensen met verward cq onbegrepen gedrag jaarlijks stijgt. Zo ja, klopt dit bericht en wat is de status in onze gemeente?

2. Welke organisaties zijn bezig met de aanpak, in welke rol en met hoeveel mensen?

3. Kan het college aangeven of alle personen met zorgwekkend gedrag in beeld zijn? Zo ja, wat is het precieze aantal en op welke manier worden deze mensen behandeld?

4. Is het college bereid om de toegankelijkheid en bereikbaarheid van meldpunten te verbeteren? Zo nee, waarom niet?

5. Welke mogelijkheden zijn er om een melding te doen over niet acute situaties rond personen met verward gedrag?

6. Vindt u niet dat er beter naar de familie moet worden geluisterd zodat er een procedure kan worden opgestart voor verplichte zorg?

7. Is de opvang van personen met verward gedrag direct naar de incidentmelding goed geregeld? Wiens verantwoordelijkheid is het dat dit goed geregeld is?

8. Welke maatregelen is het college bereid te nemen om de noodzakelijke zorg betreft verwarde personen in onze stad op dit punt te borgen?

Namens de fractie Partij Vrij Almelo,

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.