Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het wordt eens tijd dat we starters aan betaalbare huizen helpen
Categories: Zonder rubriek

De Partij Vrij Almelo is voorstander van Hornbach, maar niet op die plek

Ga huizen bouwen. Betaalbaar graag. En snel een beetje. Voor Hornbach is er wel een locatie elders in Almelo. En betaalbaar houden, doen we via grond in pacht uitgeven en de bewoners het recht te geven later de grond alsnog te kopen zodra ze dat financieel kunnen. Verhuren mag ook. En de gemeente moet ZELF die huizen bouwen. Dan kunnen ze er in december 2022 staan. Via de woningbouwvereniging duurt het te lang.

Al twintig jaar ligt er een woningbouwterrein ongebruikt. Het terrein waar Hornbach zou komen. Twee keer zijn de bouwplannen van Hornbach door de Raad van State vernietigd. Hornbach op deze plek aan de Bornerbroeksestraat. Dat kun je de bewoners daar niet aandoen.

De laaddock van Hornbach ligt op 28 meter van de tegenoverliggende woonhuizen aan de Bornerbroeksestraat. Een drama voor de bewoners aldaar, levenslang overlast-ellende. Dit wil je niet.

Het wordt eens tijd dat we starters aan betaalbare huizen helpen. Stop met praten en stop met die dure rechtszaken. Wat moet je met Hornbach als je geen huis hebt.  Eerst huizen bouwen en daarna Hornbach.

Weg met dit monstergebouw voor de keukenraam van Almeloërs.

Marcel Middelkamp

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.