Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gratis parkeren voor een voller centrum
Categories: Zonder rubriek

In Winterswijk bijvoorbeeld hoef je je geen zorgen te maken over de parkeermeter. Die is er namelijk niet. Nergens! Parkeren in Winterswijk doe je overal gratis en op loopafstand van het winkelcentrum. Er zijn maar liefst 1.300 gratis parkeerplaatsen, waarvan er een aantal zijn voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s. Volg de P-route, aangegeven op de blauwe borden langs de invalswegen rondom het centrum. Op de digitale borden wordt aangegeven hoeveel parkeerplaatsen er nog vrij zijn. 

Wat willen we:

• Een aantrekkelijke binnenstad waarbij we de beleving van de bezoeker en consument centraal stellen.
• Een compact en herkenbaar stadshart, aanloopstraten met een uniek karakter.
• Een bruisende binnenstad met volop sfeer, evenementen en cultuur.
• Een goed bereikbare binnenstad en parkeervoorzieningen.
• Een groene en duurzame binnenstad.
• Stimulering van (creatief) ondernemerschap.
• Het benutten van het onderscheidende Almelose karakter.

De fractie van Partij Vrij Almelo wil (al jaren) dat de gemeente Almelo breekt met het huidige parkeerbeleid en in navolging van andere, veelal omliggende gemeenten, betaald parkeren gaat afschaffen. Het is tijd om de binnenstad een zetje in de rug te geven. Krokodillentranen huilen over leegstand en bijna uitsluitend praten over fietsen in de binnenstad maar als je er echt wat aan wilt doen moet je alle opties onderzoeken.

De landelijke discussie over gratis parkeren en de waarde die gratis parkeren heeft voor de winkelomzet is in volle hevigheid losgebarsten. Al veel eerder gaf Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in De Telegraaf aan dat gratis parkeren een enorme stimulans betekent voor de omzetten in de detailhandel. Hij werd daarbij ondersteund door koepelorganisaties Detailhandel Nederland, Koninklijke Horeca Nederland en MKB Nederland. “Uit de praktijk blijkt dat Molenaars stelling dat gratis parkeren een stimulans betekent voor de omzetten in de detailhandel een grote kern van waarheid bevat.

Ook Steenwijk is een voorbeeld waar gratis parkeren inderdaad een enorm effect gehad heeft op de omzet in de detailhandel. Dichter bij huis geldt dit ook voor Rijssen. Gratis parkeren geldt als een van de belangrijkste bezoekersredenen voor een binnenstad. Voor Almelo zou het trekken van extra bezoekers en dus het genereren van extra omzet geen overbodige luxe zijn.

 Als parkeren in Almelo gratis zou zijn | Partij Vrij Almelo

Almelo, stad van winkelen en uitgaan! | Partij Vrij Almelo

Gratis parkeren rond centrum Almelo | Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.