Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gratis parkeren rond centrum Almelo

 

Centrumparking op (braak)liggend terrein Krikkenstraat

 

Wil je naar het centrum van Almelo en ga je met de auto? Maar geen zin om vele euro’s af te rekenen bij de parkeergarages? Hier kun je vlakbij de binnenstad gratis parkeren. Centrumparking op het (braak)liggende terrein aan de Krikkenstraat. Fictie of  werkelijkheid?

Het belang van parkeren is groot. Heel groot. En bezoekers per auto zijn goed voor het leeuwendeel van de winkelomzet. Dat kunnen we onder andere zien aan winkelcentra die fors hebben geplust nadat gratis parkeren is ingevoerd. Er is namelijk een sterke relatie tussen parkeervoorzieningen en winkelomzet.

Almelo moet over enkele jaren weer een aantrekkelijke binnenstad hebben waar mensen heel graag naar toe komen. Om daarvoor te zorgen is het een belangrijke stap om tegen die tijd gratis parkeren te hebben in de Almelose binnenstad. Almelo moet een stad worden waar mensen gratis hun auto kunnen stallen.

Wanneer er dan voor het parkeren niet meer betaald hoeft te worden dankzij een nultarief, zal Almelo opnieuw een bruisende stad worden, waar ondernemingen kunnen groeien, omdat de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat is een van de manieren om winkelen weer tot een groot feest te maken en om de concurrentie aan te blijven gaan met webwinkels.

Wij weten dat Almelo dan weliswaar minder geld ontvangt via de parkeertarieven. Maar dat wordt dan weer gecompenseerd via extra belastingopbrengsten door uitgaven die de consument dan doet in winkels en horeca. ‘Een welvarende binnenstadseconomie is voor Almelo goed, en daarmee ook voor belastingopbrengsten!’

Wij kiezen niet langer voor de weg die door het Almelose bestuur tot nu toe altijd is gekozen. Die weg is verleden tijd. 

 

Partij Vrij Almelo (PVA)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Gratis parkeren rond centrum Almelo”

  1. Henk van der Aa schreef:

    Zo kan de middenstand een steuntje in de rug worden gegeven.

Leave a Reply