Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Als parkeren in Almelo gratis zou zijn

Vorige maand heeft in de Telegraaf een artikel gestaan over het afschaffen van betaald parkeren. In vele steden wordt het betaald parkeren afgeschaft omdat het niet werkt. De kosten voor onderhoud, beheer en toezicht zijn te hoog ten opzichte van de opbrengsten. Het directe gevolg daarvan is het terugkeren van bezoekers aan de binnenstad en het opbloeien van de middenstand.

In de Britse stad Cardigan is het parkeersysteem al tijden defect en de inwoners merken direct het positieve effect daarvan: de winkeliers en horeca zien de omzet stijgen en de levendigheid is teruggekeerd. Ook de Nederlandse steden waar betaald parkeren is afgeschaft zien hetzelfde positieve resultaat.

Almelo probeert met de koopzondagen publiek te trekken door het parkeren in de stad niet gratis te maken. In de Parkeergarages moet ook betaald worden. Een onbegrijpelijke regeling. Wij snappen er niets meer van.

Veel winkeliers in Almelo hebben het zwaar en kunnen met moeite het hoofd boven water houden.

Gratis parkeren heeft ook in Nijmegen en Winschoten aangetoond dat het bezoek aan deze steden aanzienlijk is toegenomen door gratis parkeren. De gemeenteraad van Steenwijk heeft ook besloten om het betaald parkeren af te schaffen.  Wij, van de PVA (Partij Vrij Almelo) vinden het in het huidige economische klimaat niet verantwoord vast te houden aan betaald parkeren.

Als de gemeente Almelo wil dat we een bloeiende binnenstad hebben met florerende middenstand en horeca en interesse van binnen en buiten de stad voor onze rijke cultuur en historie dan zou vandaag nog het betaald parkeren afgeschaft moeten worden. Aan de hand van 4 scenario’s wordt vanavond gediscussieerd  over het voor de raad meest wenselijke scenario of een combinatie van maatregelen uit de verschillende scenario’s.

Daarbij kan ook binnen de scenario’s worden gekozen om bepaalde instrumenten (kostenbesparingen of inkomsten-verhogingen) wel of niet of zelfs gedeeltelijk toe te passen. Naast maatregelen die bezuinigingen opleveren is het ook mogelijk om te kiezen voor zaken die juist geld kosten.

Deze opties worden doorgerekend door de ambtenaren zodat duidelijk wordt wat de financiële consequentie van iedere optie is.

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Als parkeren in Almelo gratis zou zijn”

  1. Hendrik schreef:

    Helemaal mee eens! Zou in alle 399 gemeentes in ons land moeten gebeuren.

  2. […] Als parkeren in Almelo gratis zou zijn | Partij Vrij Almelo […]

Leave a Reply