Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Partij Vrij Almelo Tegen Komst Hornbach

Rapport Provinciale Staten terzijde gelegd

De laatste paar dagen staan er berichten in de krant over de voortgang van het project bouwmarkt Hornbach. Demissionair wethouder Irene ten Seldam heeft een rapport opgesteld op verzoek van de Provinciale Staten terzijde heeft gelegd. De indruk wordt nu gewekt dat de conclusies haar niet aanstaan m.a.w. het rapport wijst een vestiging van Hornbach af terwijl zij graag ziet dat de bouwmarkt er komt.

Wij denken dat elke inwoner van Almelo na kan gaan dat de vestiging van zo’n grote bouwmarkt niet past in onze stad laat staan op een steenworp afstand van de woonboulevard waar al twee bouwmarkten zijn gevestigd. Dat is een kwestie van logisch nadenken. Zo’n bouwmarkt zal in eerste instantie wel werkgelegenheid bij die bouwmarkt opleveren maar aan de andere kant zal het consequenties hebben op de werkgelegenheid bij de Gamma en de Praxis. Daar werken nu mensen die een gezin moeten onderhouden. Bij Hornbach werkt nog niemand.

Deze attitude komt nogal hautain over.

Destijds had wethouder Sjoers dezelfde houding ten aanzien van een winkelcentrum naast de huidige sporthal. Zijn uitspraak: ”ik ben wethouder dus ik vind dat het winkelcentrum komt er” staat mij helder voor de geest. Uiteindelijk kwam het winkelcentrum er niet en niemand is daar rouwig om.

De PVA is het hier helemaal mee eens want de komst van Hornbach zal de leegstand (die al zeer groot is) van winkels alleen maar bevorderen.Volgens De Partij Vrij Almelo is dat een zeer onwenselijke situatie.

De Partij Vrij Almelo zal op alle mogelijke manieren proberen de komst van Hornbach tegen te houden.

Harry de Olde

Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “Partij Vrij Almelo Tegen Komst Hornbach”

  1. bert maathuis schreef:

    Al dit soort [maxi] grote bedrijven (Gamma en Praxis natuurlijk ook) zijn alleen maar gericht op miljoenenwinst.
    De hebzucht van sommige mensen is een vloek voor onze samenleving.
    Wat doen wij in Almelo “in godsnaam” met een VVD burgemeester???? Want VVD is immers ook ALLEEN maar ego belang. (Niet dat een PvdA burgemeester het beter zou doen.)