Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De frustratie over levensgevaarlijke N-weg neemt toe
Categories: Veiligheid

N36 ‘levensgevaarlijke weg’

Het is duidelijk dat de politie zich zorgen maakt over het recent aantal toenemende verkeersongevallen. Waar snelwegen druk en vol zijn, gaat een substantieel deel van het verkeer over provinciale en ook rijks N-wegen. De gevaarlijkste N-weg van Overijssel, de N36 is zo’n weg. Een rijksweg die vanaf de A35 naar Ommen loopt. In de volksmond wordt de weg al De Dodenweg genoemd, vanwege het aantal dodelijke ongevallen. De roep om de weg aan te pakken wordt steeds sterker. Hoe komt het dat het zo vaak misgaat op de N36 en hoe groot is de kans de weg nu eindelijk veiliger wordt gemaakt? De verkeersveiligheid op de N36 schiet al jaren tekort. Voor de inwoners van de omliggende gemeenten is de maat nu echt vol. Zij roepen op om zo snel mogelijk maatregelen te nemen.

Telegraaf 10 februari 2022

https://essay.utwente.nl/74455/1/Koning-Michiel.pdf

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.