Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Opkomst georganiseerde misdaad
Categories: Zonder rubriek

In Nederland is XTC de meest gebruikte harddrug. Gebruikers slikken de gekleurde pillen vaak op feesten en festivals. Maar het wordt ook thuis, in de kroeg of op andere plekken gebruikt.

Wie door het prachtige Twentse landschap rijdt en denkt dat er in alle koeienschuren die je tegenkomt ook koeien staan, die heeft het mis. Niet alleen zijn de schuurfeesten van in overvloed drugs gebruikende plattelandsjongeren zijn populair, ook de chemische drugslabs met name ten behoeve van de productie van chrystal meth, zijn in opkomst. We hebben het dan over de georganiseerde misdaad.

Zuid-Amerikaanse drugskartels worden steeds invloedrijker en spreiden hun tentakels met name uit op het platteland. Nederland heeft een goede infrastructuur en ligt centraal in Europa, de straffen zijn relatief mild en alle grondstoffen voor de productie zijn aanwezig. Dat maakt ons land en dús ook Twente aantrekkelijk voor criminelen. 

Vooral de komst van Mexicanen in Nederland is reden tot alertheid. Crystal meth-onderzoeken krijgen de hoogste prioriteit. ,,In totaal doet zo’n honderd man van de Landelijke Eenheid in samenwerking met de regionale recherchediensten onderzoek naar synthetische drugs. Zodra het gaat om crystal meth, krijgt dat onderzoek meteen voorrang.”

https://nhdrugsalert.nl/nieuws/kopstukken-mexicaans-kartel-in-ons-land-gesignaleerd/

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.