Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Stadsbezoek Armoedepact Almelo

 

Stadsbezoek Armoedepact Almelo 12-10-2013- 01

Almelose raadsleden en raadsvolgers gingen vandaag (op de fiets) mee op zoektocht om met elkaar iets te doen aan de overerving van armoede in Almelo. Zo gingen zij kennismaken met concrete projecten en activiteiten. De Partij Vrij Almelo was hierbij aanwezig en maakte boven- en onderstaande foto’s.

Stadsbezoek Armoedepact Almelo 12-10-2013- 02

Vertrek  Rietstraat 143  “Almelo Doet Mee” 

Almelo Doet Mee is een natura-regeling voor sociale participatie. Almeloërs met een laag inkomen krijgen korting op activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie. Zij wisselen een voucher (maximaal 150 euro per jaar) in bij de organisatie waar zij hun activiteit doen. De voucher vragen ze aan in het pand van Almelo Doet Mee. Deze staat midden in de wijk, Almelo de Riet en is een laagdrempelige plek. Drie keer per week is het pand geopend en zijn er vrijwilligers aanwezig om de aanvragen af te handelen en de mensen een luisterend oor te bieden. Per dag lopen er gemiddeld 40 mensen binnen.

Stadsbezoek Armoedepact Almelo 12-10-2013- 08

Aankomst bij de moestuin van de Voedselbank

Een ander interessant initiatief binnen de gemeente Almelo is het moestuin project voedselbank Almelo. In maart 2012 is deze tuin aangelegd. Directe aanleiding was het ontbreken van voldoende verse groenten in de pakketten van de voedselbank. De moestuin levert groenten voor 200 klanten. Momenteel werken er 60 vrijwilligers.

Stadsbezoek Armoedepact Almelo 12-10-2013- 06

Gebruikers van de moestuin laten eigenhandig verse groenten groeien

Er doen steeds meer mensen een beroep op de Voedselbank Almelo. Momenteel deelt de Voedselbank wekelijks 135 pakketten uit. Het gaat hier om pakketten van verschillende grootte. Circa 350 mensen zijn wekelijks aangewezen op de Voedselbank en het aantal stijgt nog steeds.

Stadsbezoek Armoedepact Almelo 12-10-2013- 10

Aankomst Voedselbank Almelo

 

Stadsbezoek Armoedepact Almelo 12-10-2013- 12

De Voedselbank is gevestigd in de voormalige St. Egbertuskerk aan de Bornerbroeksestraat 160

 

Stadsbezoek Armoedepact Almelo 12-10-2013- 14

Vrijwilligers gezocht voor de moestuin

Ezra Foundation is een kledingbank en biedt sinds 2008 praktische hulp aan mensen die het (even) wat minder hebben. Ezra Foundation werkt nauw samen met de stichting Bootschappenmand Almelo. Zij brengt al meer dan 15 jaar bootschappenpakketten rond in Almelo bij mensen die vanwege uiteenlopende situaties zelf niet in staat zijn hierin te voorzien. Door deze samenwerking zit er een goede filter op de aanvragen en weten zij dat hun kleding bij de juiste mensen terechtkomen.

Stadsbezoek Armoedepact Almelo 12-10-2013- 31

Winkel van Ezra Foundation aan de Grotestraat 146

 

Stadsbezoek Armoedepact Almelo 12-10-2013- 25

Afsluitend een gesprek over de mogelijkheden vanuit de eigen rol bij te dragen aan het bestrijden van armoede in Almelo

 

Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply