Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Politiek beraad en Raadsvergadering 4 april 2017

 

 

Politieke vragen PVA aan college van B&W betreft concept Jaarverantwoording 2016.

 

Voorzitter: op bladzijde 42 punt 3.4 leefbaarheid en veiligheid en bladzijde 47 punt 3.4.4. openbare orde en veiligheid heeft men het over wijkveiligheidsplannen, valt daar ook buurtbemiddeling onder ?

Eindelijk inzet buurtbemiddeling in Almelo? | Partij Vrij Almelo

Wat zijn tot nu toe de resultaten?

De wethouder moet het antwoord schuldig blijven en komt hier op terug.

 

Bladzijde 49 indicatoren.

Toename geweldsincidenten worden gelinkt aan AMA’s (alleenstaande minderjarige asielzoekers). Worden de cijfers van 2016 (nog niet bekend) apart vermeld onder het kopje indicatoren?

Ook hier moet de wethouder het antwoord schuldig blijven en komt hier op terug.

 

Bladzijde 50 punt 3.4.5.

Onder het kopje “niet nader te verklaren” staat een bedrag van 409.112 euro. Zou u mij kunnen uitleggen wat u hiermee bedoeld?

De wethouder gaat het uitzoeken.

 

Bladzijde 87 meer (11%) inhuur externen.

Is het niet raar dat de Rijksoverheid bezuinigt met de decentralisaties van zorgtaken, terwijl de gemeente hier vervolgens dure externen voor gaat inhuren?

 

De gestelde vragen worden schriftelijk beantwoord.

 

Raadsvergadering zienswijze aandeelhouderschap Twence.

Het college vraagt de raad om zijn zienswijze over het aandeelhouderschap in Twence Holding B.V. en toetreding van Stadt Münster als aandeelhouder. Het college brengt deze zienswijze naar voren in de Algemene Vergadering van aandeelhouders (AVA) Twence op 20 april 2017.

Voorstel is om het principebesluit te nemen om het aandeelhouderschap te beëindigen.

 

Voorzitter:

Het is een positieve ontwikkeling dat men een oud standpunt van de PVA overweegt met betrekking tot de mogelijke verkoop van aandelen van Twence. Tenslotte is aandelenhandel geen overheidstaak.

Twence is al langer niet meer uitsluitend de afvalverbrander die Twens afval verwerkt. Ongeveer een kwart van de brandbare afval die wordt aangeboden komt van inwoners zelf.

Driekwart van de afval haalt men elders. Twence zit midden in een uitbreidingsface. Als die straks is afgerond, wordt tweederde van het afval uit de vrije markt gehaald. Moet je daar dan als gemeente nog aandeelhouder in blijven?

Voor onze inwoners maakt het niet uit want zij zullen bij behoudt van dit bedrijf er niet beter van worden.

Aan de andere kant zijn wij benieuwd hoe de financiële gevolgen worden opgelost als het jaarlijks dividend wegvalt en wat de consequenties zijn voor de werknemers van Twence.

 

Reactie wethouder:

Uitgangspunt bij de overname is dat er voor het personeel niets verandert. De arbeidscontracten  mogen zij dan niet wijzigen en geen medewerkers ontslaan. Het personeel heeft recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als voorheen. Dit wordt tevens contractueel vastgelegd.

 

Stemuitslag rv Zienswijze aandeelhouderschap Twence (1)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply