Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gemeente Almelo wil portemonnee senioren overhoop gooien

 

Almelo, 26 januari 2018

 

Geachte leden van de gemeenteraad in Almelo

De COSBO Adviesraad heeft grote problemen met het voorstel inzake de HHT (Huishoudelijke Hulp Toelage).

Het College van B&W stelt namelijk voor om de HHT-regeling voort te zetten voor de doelgroep mantelzorgers en met betrekking tot de andere doelgroepen wordt voorgesteld de regeling per 1 april 2018 te beëindigen.

Uiteraard zijn wij een voorstander om de regeling voor te zetten voor mantelzorgers, maar wij wijzen pertinent het voornemen af om de regeling voor andere doelgroepen te beëindigen. Met name voor de senioren met een beperkt budget  en personen met een beperking is deze regeling van groot belang.

Juist in een periode waar  de senioren langer in hun huis moeten blijven wonen is deze regeling van onmisbare waarde.  Langer thuis te blijven wonen,  maar dan wel met voldoende  voorzieningen op het gebied van mobiliteit, zorg en huishoudelijke hulp.

 

We doen dan ook een dringend beroep op de gemeenteraad van Almelo niet akkoord te gaan met de beëindiging  van de regeling voor senioren en personen met een beperking .

 

Met vriendelijke groet,

COSBO Adviesraad

 

Ter informatie:

De COSBO Adviesraad is een adviesorgaan van de COSBO inzake allerlei beleidszaken.  In kader van een verbeterslag vervangt  de COSBO Adviesraad sinds 1 januari 2018  de Seniorenraad.

De COSBO is een collectief orgaan van de 3 samenwerkende bonden met in totaal ca 1200 leden.

 

 

Reactie:

Het afschaffen van de HHT-regeling heeft grote gevolgen voor cliënten die niet zonder huishoudelijke hulp kunnen en gebruik maken van deze regeling als aanvulling op hun indicatie. De belangrijkste reden hiervoor is dat de indicatie ontoereikend is om het huishouden op orde te houden.

Dat het college hiermee aangeeft dat de inwoners nu maar gebruik moeten maken van hun netwerk of een algemene voorziening vinden wij onbespreekbaar.

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply