Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Op 6 mei herdenken we de moord op Pim Fortuyn

 

Moord op Fortuyn: gestoorde gek of samenzwering?

 

Op 6 mei 2002 maakten 5 kogels een einde aan het leven van Pim Fortuyn, die in de verkiezingsstrijd op een zekere overwinning afstevende.

Voor de 16de keer herdenken we op 6 mei de moord op Pim Fortuyn. Het beeld van de neergeschoten Pim, bloedend op de grond, staat velen van ons nog vers in het geheugen gegrift. Alsof het gisteren is gebeurd. De moordenaar, de linkse activist  Volkert van der G. loopt weer vrij rond. Lang leve onze rechtstaat.

Er zijn tal van theorieën omtrent de ware reden de revue gepasseerd, maar de werkelijke reden zal waarschijnlijk nimmer boven water komen zolang de opdrachtgever(s) en de organisatoren buiten schot blijven, wat tot nu toe het geval is geweest.

De AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, zou het feit dat er twee soorten munitie gebruikt werden, volgens Ine Veen in de doofpot gestoken hebben. Zou Volkert van der Graaf de moord op Pim Fortuyn alleen hebben bedacht? Alles wijst erop dat Volkert zijn daad solitair heeft uitgevoerd.

Wat in ieder geval zeker is, dat heel wat hooggeplaatste mensen waren opgelucht, toen Pim Fortuyn was geëlimineerd. En of er andere krachten in het spel waren? Georganiseerde linkse activisten, hooggeplaatste Nederlandse politici, veiligheidsdiensten? Nederland zal dit hoogstwaarschijnlijk nooit te weten komen!

http://hetuurvandewaarheid.info/2013/06/05/de-moord-op-pim-fortuyn-was-een-loepzuivere-politieke-moord/

 

http://www.hpdetijd.nl/2011-04-12/wat-doen-we-met-pim

 

Duizenden belangstellenden beeld Pim Fortuyn (17 april 2011)

 

Ongeveer 8.000 mensen hebben tussen donderdag en zondag (voor de veiling) langs het bronzen beeld van Pim Fortuyn in veilinghuis De Eland in Diemen gelopen. Een woordvoerder van het veilinghuis verwacht dat het beeld minstens 20.000 euro zal opleveren.

In alle vroegte ging de fractie van de Partij Vrij Almelo (PVA) op de dag van de veiling naar Diemen, de plaats waar het beeld van wijlen Pim Fortuyn werd geveild. Daar aangekomen werden wij al direct aangesproken door de daar aanwezige journalisten en stonden de TV camera’s op ons gericht.

De Partij Vrij Almelo had het idee gelanceerd om het beeld van Fortuyn naar Almelo te halen en het een plaatsje te geven op het plein (Pim Fortuynplein) voor het nieuwe gemeentehuis. In het kader van de 1% regeling van de gemeente (aankoop kunst) had dit dus mogelijk moeten zijn.

Maar zoals wij natuurlijk al verwachtten vond het (toenmalige) college het maar niets en werd de aangevraagde extra raadsvergadering al direct afgewezen. De vrijheid van meningsuiting en meer inspraak voor de burgers staat ook bij de Partij Vrij Almelo hoog in het vaandel. Door de inwoners van Almelo meer inspraak te geven hadden flop projecten zoals een Fortezza, Waterrijk en een Monorail die de gemeente handen vol geld heeft gekost voorkomen kunnen worden.

Het geplaatste beeld van Pim zou kunnen helpen om kostbare fouten gemaakt door dit en het vorige college in de toekomst te vermijden.

Harry de Olde

 

 

 

Een plaats voor Pim Fortuyn – Over straatnamen 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply