Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Burgers krijgen (in Almelo) meer verantwoordelijkheid………

 

Burgers krijgen meer verantwoordelijkheid

 

Veruit de meeste gemeenten in Nederland leggen de komende jaren veel meer verantwoordelijkheid bij hun burgers.
Ze kijken niet alleen naar wat zij hun inwoners kunnen aanbieden, maar vooral wat die burger zelf wil doen.

Maar hoe denkt een slimme, ambitieuze Almelose ambtenaar daar nu over? Hoe denkt hij over een overheid die ‘participatie’ heeft uitgevonden?

Kijk, dat moet je niet negatief zien. Mensen willen in deze moderne samenleving zaken veel meer zelf opknappen dan vroeger”, aldus de ambtenaar.

Als voorbeeld geeft hij een vuil plantsoen waar burgers bij de gemeente over klagen. ”In plaats dat de gemeente dat opruimt, zou je mensen geld kunnen geven. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld bezems aanschaffen om de buurt samen schoon te houden.”

Een ander voordeel is volgens de ambtenaar dat wanneer 80 procent van de burgers zelfredzaam is, de gemeente meer tijd en geld kan besteden aan de 20 procent die echt hulp nodig heeft.

Dus het begin is er.  Meer verantwoordelijk- en zelfredzaamheid voor de burger, dat is toch niet mis?!

Kijk en als de mensen nu allemaal van het teruggekregen belastinggeld (!) een bezem hebben gekocht dan is het toch nog maar een kleine stap naar een wetswijziging waarmee die burgers het recht krijgen om met die bezemsteel criminelen af te tuigen en zo ! Criminelen de buurt uitslaan is toch ook een vorm van schoonmaken…………..?

Ja, éérst het stoepje vegen natuurlijk want je moet natuurlijk wel met je zwaar bevochten verantwoordelijkheden weten om te gaan.

Of is dit nu weer een voorbeeld van hoe de overheid haar eigen straatje probeert schoon te vegen……………?

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply