Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het sprookje dat Windenergie heet

 

Wie over de A1 rijd richting Deventer rijdt ziet ze bij helder weer al in de verte staan. In het donker zie je alleen ritmisch de rode lampjes knipperen. Twee windmolens die er onder veel protest zijn neergezet. 

 

Nog steeds blijven de linkse heilige huisjes overeind staan. Het meest heilige huisje is op dit moment de windenergie. U weet wel die prachtige moderne horizonverrijkers. Die betaalbare en rendabele bron van groene energie. Die geruisloze en veilige draaipalen. Onze redding van de gewisse CO2-verstikking. Daar mag natuurlijk nooit op bezuinigd worden. Maar wij vinden dat dit de éérste post is waar we op moeten bezuinigen. Wat betreft de duidelijkheid over windenergie is de Partij Vrij Almelo het meest concreet. Daarbij steekt de Partij Vrij Almelo in onze gemeente met kop en schouders boven alle andere partijen uit. In de afgelopen jaren heeft de Partij Vrij Almelo zich dan ook onomwonden tegen windenergie uitgesproken.

Windmolens verbruiken meer brandstof dan zij besparen. Hé, hoe kan dat nou? Wind is toch gratis, groen, duurzaam en onuitputtelijk? Dat klopt wel, maar elektriciteit moet het gehele jaar 24 uur per dag beschikbaar zijn. De wind komt en gaat naar eigen willekeur. Uit praktijkcijfers blijkt dat windmolens gemiddeld 6 uur per dag produceren, mogelijk ver op zee 10 uur per dag. De centrales moeten dus het gehele jaar meedraaien en op-  en afgeregeld naargelang er windstroom is. Dit op- en afregelen kost natuurlijk extra brandstof zoals elke autorijder zal weten.  Vanwege de vereiste 99,99 % beschikbaarheid van stroom kost bijkoppelen van de variabele windstroom aan het elektriciteitsnet meer brandstof dan de beoogde besparing.

En hoeveel kost dat onze samenleving?  Véééél geld.

Al eerder waren er plannen voor grote windmolenparken in Almelo-Twenterand in/nabij Oosterweilanden bij de zandwinning of de noordkant van het mislukte Waterrijk, voormalig NAVO terrein Bedrijvenpark Twente, Regionaal Bedrijventerrein Enschede en het XL bussinespark Almelo.

Plannen die gelukkig door het gezonde verstand bijtijds werden afgeschoten.

Het is lastig tegenwoordig om nog waarheid boven tafel te krijgen. Maar toch willen we weer een poging wagen om nog een aantal zaken van het fenomeen wind energie te verduidelijken.

De onderstaande video’s laten troosteloze beelden zien:

 

 

 

GeenStijl: GSTV – Klimaatdocu-maker bedreigd om eerlijke docu

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply