Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan college van B&W Almelo. Betreft: gemeentepand Dahliastraat 9 Almelo

 

Almelo 25 oktober 2018

 

Geacht college,

De fractie van de Partij Vrij Almelo zet vraagtekens bij de verkoop van een gemeente pand in de Dahliastraat 9 (Dahliaschool). De gemeente heeft voornemens om, vanwege de bezuinigingen, afscheid te nemen van een flink aantal gebouwen. Maar volgens de PVA probeert de gemeente panden onderhands te verkopen zodat ze voor andere gegadigden onbereikbaar zijn. Het lijkt er dus sterk op dat de gemeente Almelo het op een akkoordje heeft gegooid met de projectontwikkelaar.

 

Hierover hebben wij de volgende vragen:

Vraag 1.
Waarom werd het bovengenoemde pand onderhands verkocht en niet in openbare verkoop?

Vraag 2.
Waarom pakt de gemeente Almelo het op deze manier aan en niet heeft geprobeerd om een zo hoog mogelijke’ verkoopprijs te behalen?

Vraag 3.
De gemeente hanteert normaal gesproken een openbare inschrijvings- en aanmeldingsprocedure. Bij elk object is aangegeven welke marktbenadering van toepassing is. Waarom heeft de gemeente zo gehandeld bij het pand aan de Dahliastraat 9?

Vraag 4.
Het pand Dahliastraat 9 is verkocht aan een projectontwikkelaar. Kunt u ons zeggen wie het pand heeft gekocht?

Vraag 5.
Waarom heeft deze projectontwikkelaar dit pand aangekocht en op welke manier heeft hij dit gekocht. En is al van tevoren afgesproken dat er een woonbestemming op komt?

Vraag 6.
Hoe kan het zijn dat de een wel voor zo’n lucratieve deal in aanmerking komt, en andere geïnteresseerde kopers niet?

Vraag 7.
Wat is WOZ-waarde van dit pand?

Vraag 8.

Aangezien er 8 appartementen in komen, en (wij nemen aan) de huur met parkeerplaats rond de 900 euro is: 900 x 8 = 7200. 7200 x 12 = 86.400 euro.

Dan is 200.000 euro voor zo’n pand toch niet veel geld?

Vraag 9.

Zijn er, meerdere onafhankelijke taxaties uitgevoerd op het pand aan Dahliastraat 9?

Vraag 10

Heeft de gemeente deze taxatie uitgevoerd?

 

Graag zouden wij deze vragen beantwoord willen zien,

Met vriendelijke groet,

Namens de Partij Vrij Almelo,

Harry de Olde

Hans van der Burg

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply