Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
COSBO themabijeenkomst over: “ lang zult U wonen in uw eigen huis, maar hoe?”

 

Bijeenkomst COSBO in ‘De Schouw’ aan de Kerkplein 3 te Almelo

 

Op 8 november vond er een een themabijeenkomst plaats van de COSBO Adviesgroep over:  “ lang zult U wonen in uw eigen huis, maar hoe?” De beleidsadviesgroep Wonen, organiseerde deze informatiebijeenkomst samen met Zorgbelang Overijssel . De Beleidsadviesgroep Wonen heeft in de afgelopen jaren al een tweetal projecten uitgevoerd. Zo is er in 2016 een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd over “Lang zult U wonen”. Hierbij is voorlichting gegeven over mogelijkheden voor aanpassing in woningen en is ook stil gestaan bij de situatie van de woning wanneer je te maken krijgt met een partner die aan dementie lijdt.

In 2017 is een symposium georganiseerd over het thema Levensloopbestendig wonen. Dit symposium is afgesloten met een manifest. De gemeente Almelo en de 2 Almelose woningbouwcorporaties hebben dit manifest unaniem onderschreven. Maar nog steeds blijft het een noodzaak na te blijven denken over het feit dat wij allemaal langer in onze woning moeten blijven wonen. Wat kunnen en moeten we nu al preventief doen, wat is er allemaal nodig en mogelijk, maar ook: wat gebeurt er wanneer we te maken krijgen met een beperking en we afhankelijk worden van de Zorg.

Deze middag werd informatie gegeven aan senioren, die langer zelfstandig thuis (moeten) blijven wonen. Door die informatie hopen we dat senioren tijdig gaan nadenken wat dit voor hen betekent.

De Partij Vrij Almelo was hierbij aanwezig en stelde de nodige vragen.

 

Partij Vrij Almelo (PVA)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply