Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Landgoed Vogelsangk (vragenhalfuurtje)

 

Vragen PVA over het te bouwen landhuis in een natuurgebied (Westelijke Groene Long)

 

Vanwege kritiek uit de omgeving wordt er vanavond (20 november 2018) voor omwonenden en andere geïnteresseerden een informatiebijeenkomst gehouden in het stadhuis van 19.00 tot 20.30 uur. Deze informatiebijeenkomst valt (toevallig) samen met de raadsvergadering die op dat moment ook plaatsvindt.

Reden om voor de Partij Vrij Almelo aanvullende (mondelinge) vragen te stellen tijdens het vragenhalfuuurtje.

 

 

Voorzitter,

In de brief van 19 december 2017 is de raad geïnformeerd over het besluit van het college tot principemedewerking voor realisatie van het landgoed Vogelsangk en de daarvoor benodigde bestemmingsplanherziening in het gebied van de Westelijke Groene Long. De groene long is een mooi stukje natuurgebied waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. 

 

Wij hebben de volgende vragen: 

Vraag 1. 

Waarom komt er in dit gebied een landvilla en waarom is er niet gekeken naar een plek buiten de Groene Long? 

 

Vraag 2. 

Bent u op de hoogte dat een aantal bewoners het gevoel hebben dat hun inbreng over het nieuw te plannen nieuwbouwhuis van Ten Cate minimaal is? 

 

Vraag 3.

In de raadsbrief van 19 december 2017 staat duidelijk dat de inhoud van het te realiseren gebouw niet groter mag zijn dan 1000 kubieke meter. Waarom staat in de raadsbrief van 6 november 2018 dat er een landhuis gebouwd mag worden van 1400 kubieke meter?

 

Vraag 4. 

In de Groene Long gelden strenge regels zodat bij overtreding direct wordt gehandhaafd als bewoners iets veranderen aan hun huis. Waarom mag Ten Cate op zo’n mooi stuk groen nu wel een landhuis bouwen? 

 

Vraag 5. 

In de landvilla komt een kantoorruimte. Is dit voor privégebruik? 

 

Vraag 6. 

Bent u van mening dat de raad op de hoogte is dat het gebied nog steeds agrarisch en natuurgebied is en dat er een woning komt van 1400 kubieke meter terwijl er in het bestemmingsplan duidelijk staat dat het hoofdgebouw maximaal 750 kubieke meter mag zijn?

 

Partij Vrij Almelo (PVA)

 

Landgoed Vogelsangk 

Presentatie Hans van der Burg (wet- en regelgeving PVA)

 

 

Beleid en aanbevelingen cultuurhistorie

Het verdient ook de aanbeveling om de nog aanwezige boerderijen

en gebouwen die nog originele bouwdelen en kenmerken hebben ouder dan 50 jaar zo goed mogelijk

te behouden.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply