Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
WIJ WENSEN U FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR

Langs deze weg willen wij (Partij Vrij Almelo) iedereen een Fijne Kerstmis en een Voorspoedig en gezond 2019 wensen..

In deze donkere dagen voor de kerst is het goed eens stil te staan bij hen die het niet zo breed hebben en zij die hun schouders zetten onder acties om het leed van de medeburger te verlichten, zonder daarbij zichzelf te ontzien, kortom die mannen en vrouwen die slechts een ding voor ogen hebben “hoe help ik mijn medemens”.

Toch weten veel mensen eigenlijk niet eens wat kerstmis precies is, of dat ze hier eigenlijk niet zoveel bij stil staan. Als we heel eerlijk zijn staan wij er zelf ook niet zo heel veel bij stil dat kerstmis de geboorte van Jezus is in een houten stal, omringd door diverse dieren. Maar voor veel dieren is het echter geen vrede. Dagelijks gaan er miljoenen dieren naar slachthuizen en worden ze “vervangen” door weer miljoenen andere. Deze dieren leven zeer kort en hebben vaak een vreselijk leven. In de gedachte van vrede op aarde ligt het dan ook voor de hand om ook met de kerst even aan de dieren te denken. Het mag dan afgezaagd klinken maar wij vinden dit erg belangrijk, en als iedereen dit even belangrijk zou vinden dan zou de hele wereld een betere wereld zijn.

Maar velen zijn slachtoffer van deze hebzuchtige maatschappij geregeerd door de politici en elite, waaronder moeders met kinderen die naar de voedselbank moeten gaan om te overleven of de zwervers die buiten gesloten zijn door de maatschappij. Laten we hopen dat er een einde komt aan dit elite plunder systeem wat heerst zodat ook de zwakkeren voedsel hebben en een dak boven hun hoofd.

Anderen helpen of er voor anderen zijn hoeft helemaal niet altijd met geld te maken te hebben. Iemand helpen bij iets wat hij of zij niet kan, een praatje maken met iemand in een verpleeghuis of bij iemand thuis die veel alleen is, of slechts een glimlach kan al ontzettend veel betekenen voor een ander.

Niettemin hebben wij genoeg inspiratie opgedaan om vol goede moed het nieuwe jaar er weer tegenaan te gaan. Door met onze strijd voor een sociaalmenselijk en diervriendelijk beleid.
We willen een luisterend oor zijn en waar mogelijk klaar staan voor iedereen in onze gemeente die met problemen rondloopt. Omdat wij vinden dat mensen die aandacht en hulp verdienen het vaak niet krijgen. De Partij Vrij Almelo durft kritisch te blijven, daar waar het nodig is.
 
Ons motto is en blijft lokaal betrokken zijn, want politiek bedrijven begint altijd bij de burger. 
 

Nog even en we beginnen met de kerst, een mooie tijd om met zoiets te beginnen, en wie weet wat er uit voortvloeit.

 

Namens fractie Partij Vrij Almelo (PVA)

Harry de Olde (fractievoorzitter)
Hans van der Burg (raadsvolger)

 

KERSTMIS IS  … EEN LIEDJE VOOR JE SCHATTIGE HOND ZINGEN …

Christmas Time Is Here – Daniela Andrade ft. Cutest Dog in the Galaxy

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.