Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Waarom plant men geen bomen, in plaats van die smerige windmolens?

 

Ook in Nederland vindt ontbossing plaats

 

Als men dat op grote schaal zou doen, in plaats van windmolenparken, lithiumbatterijen en andere hoogtechnologische onzin, dan zou het “klimaatprobleem” nog voor 2030 of 2050 zijn opgelost. Een verbod op het transport van biobrandstof zou daarbij behulpzaam zijn, want terwijl men in Afrika en Spanje bomen plant, worden massa’s bomen in Brazilie en Canada gekapt, versnipperd, in dieselschepen gestort en naar Europa vervoerd, om daar te worden verbrand in elektriciteitscentrales. En dat noemt men dan groene stroom. Bijna de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde is al verdwenen. Een recente analyse van het Nederlandse bosareaal op basis van topografische kaarten en luchtfoto’s, die geplubiceerd is in het Vakblad Natuur, Bos en Landschap, laat zien dat ook de oppervlakte bos in Nederland sinds 2013 jaarlijks met 1350 hectare is afgenomen.

Per jaar is gemiddeld 3036 hectare bos verdwenen, terwijl we al het dunst beboste land van Europa zijn. Zijn we gek geworden? Als men zo bang is voor CO2, waarom plant men dan geen bomen, in plaats van die smerige windmolens? Bomen nemen CO2 op! Ze houden ook het grondwater vast met hun wortels en veranderen  zo woestijnen in parklandschappen. Geen windmolenparken, maar echte parken waarin je kunt wandelen, voedsel verbouwen en dieren laten grazen! Deze groene revolutie is goed voor de natuur, de planten en dieren, de mensen en het klimaat. Voor het bedrag van 1 miljard dollar kan men de hele aarde weer groen maken. In plaats daarvan pompt men miljarden in de strijd tegen CO2. Dat is toch te dwaas… Er is niets mis met CO2, maar de meeste mensen zijn dusdanig gefopt door het IPCC en de “groene” propaganda, dat ze deze simpele waarheid niet meer zien.

Grote delen van wat ooit vruchtbaar land was, veranderden langzaam maar zeker in woestijnen. Het gedrag van mensen heeft daar de laatste eeuw sterk aan bijgedragen. Verstedelijking maakt dat er minder bomen groeien, het rooien van oerwouden draagt daar ook flink toe bij. En het zogenaamde natuurbeheer blijkt vaak averechts te werken. Bomen nemen niet alleen CO2 op uit de lucht maar brengen ook nog eens de temperatuur naar beneden op het aardoppervlak. Bomen werken namelijk ook nog eens verkoelend waarbij die 1,5 graad Celsius makkelijk mee gehaald kan worden van dat oh zo goed uitgewerkte klimaat akkoord. Als je de geschiedenis boeken induikt werd er al 100 jaar geleden hierop ingespeeld want in heel Afrika werd verteld dat bomen je water opdrinken dus die moet je eruit halen.

Hier onder de werking van worteldruk, uitgelegd door een biologie leraar. Het water dat verdampt via de huidmondjes ontrekt de warmte uit lucht. En zo zie je maar weer dat een boom eigenlijk ook een warmtepomp is waar je de klimaatgekkies nog nooit over hebt gehoord en ook niets terug zal vinden in het klimaat akkoord.

 

 

 

Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “Waarom plant men geen bomen, in plaats van die smerige windmolens?”

  1. Hendrik schreef:

    Er is een grote kaalslag gaande in de wereld van de bomen. Door de subsidie op biobrandstof worden de Europese- en Noord-Amerikaanse wouden in razende vaart gekapt. Het is de hoogste tijd om hier massaal tegen in het geweer te komen.