Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
LAAT GEEN DIEREN OF KINDEREN ACHTER IN JE HETE AUTO

 

 

Iedere keer weer moeten we mensen er op wijzen (zeker met dit warme weer)  wees niet zo dom om je kind(eren) en/of huisdier(en) achter te laten in je auto.

Elke zomer zijn er vooral veel verhalen van mensen die hun hond “eventjes” in de auto achterlaten terwijl ze een boodschap doen. Meestal loopt het nog (net) goed af omdat omstanders ingrijpen en de inzittende uit de hete auto kunnen halen. Met deze hitte werkt zo’n auto als een enorme oven en zelfs in een zeer korte tijd kan dit al desastreuze gevolgen hebben. Je denkt wellicht dat deze waarschuwing overbodig is, maar toch komt menigeen te laat om hun huisdier  te redden die achtergelaten worden in auto’s en oververhit raken.

Wanneer het buiten 24°C is, is het in een auto na een half uur al 43° C. De lichaamstemperatuur van een hond stijgt en het bloed wordt stroperig, zodat het niet meer goed kan worden rondgepompt.

Een hond kan hieraan overlijden. Daarnaast is het wettelijk verboden om de gezondheid of het welzijn van een dier te benadelen. Het is een eigenaar verboden aan een dier de nodige verzorging te onthouden.

Bekijk de video van dierenarts Ernie op dierenjunk.

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.