Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Kernenergie: redder in nood?
Categories: Zonder rubriek
Kernenergie. De bouw van een nieuwe kerncentrale is een goed idee.

Tot nu toe zien de cijfers er niet rooskleurig uit: Nederland bungelt onderaan de lijst als het gaat om het behalen van de Europese klimaatdoelen, en ook wat betreft onze eigen klimaatdoelen liggen we achter op schema. In de zoektocht naar een goede oplossing stak een paar weken geleden een oude bekende in het energiedebat zijn hoofd na lange tijd weer om de hoek: kernenergie.

Er is in Nederland veel te weinig ruimte om in te zetten op windturbines en zonnepanelen. De oplossing voor Nederland is kernenergiecentrales te bouwen die geen broeikasgas uitstoten en ook geen luchtvervuiling veroorzaken.

Een enkele kerncentrale, met een levensduur van meer dan zestig jaar, kan duizenden windturbines en zonnepanelen, met een levensduur van ongeveer vijftien jaar vervangen. En een kerncentrale zal dat doen met grote betrouwbaarheid, ongestoord door de wisselvalligheid van het weer.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.