Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Waar zijn ze in hemelsnaam aan begonnen?
Categories: Zonder rubriek

Harry de Olde in gesprek met Telegraaf tv

Het geduld van kopers van een appartement in het voormalige stadhuis van Almelo wordt voor de zoveelste keer op de proef gesteld. De transformatie van gebouw loopt nog steeds ernstig vertraging op.

https://www.tubantia.nl/…/asbestsanering-oude-stadhuis…/

TV ploeg in Almelo

Op donderdag 13 maart  2014 was een TV ploeg van de Telegraaf in Almelo om raadsleden te interviewen over hun standpunten inzake het oude stadhuis. De politieke partij die een uitgesproken mening had over de bestemming van het oude stadhuis in Almelo was de Partij Vrij Almelo.

De prachtige bijdrage van TMZ overtuigde de Partij Vrij Almelo (PVA) om het oude stadhuis te slopen en op die plaats een wooncomplex te bouwen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zodat mensen met een rolstoel gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die Almelo te bieden heeft. Eenvoudig naar het centrum van de stad kunnen gaan. Bijvoorbeeld de bibliotheek, markt en mooie terrasjes binnen handbereik. Zo komen de rolstoel gebruikers uit hun isolement. Het mocht echter niet baten want met meerderheid stemde de raad voor behoud van het oude stadhuis. De gewoonte van vroeger om te veel erfgoed te slopen, lijkt nu plaats te gaan maken om te veel te laten staan. Het is alsof alles maar moet worden behouden, ook als het de moeite niet waard is.

Door te lang treuzelen werd uiteindelijk een mooi TMZ- plan om zeep geholpen en tekende de toenmalige wethouder Irene ten Seldam het contract waarin is vastgelegd dat er 116 appartementen komen in het oude stadhuis van Almelo. Daarmee werd de herontwikkeling definitief. Die wordt gedaan door Leverink + Assen uit Hengelo, samen met BPD Ontwikkeling in Amersfoort. De stemverhouding was 29 voor en 5 tegen.

PVA verwijt gemeente nalatigheid rondom spuitasbest

Onderzoek naar asbest in het gemeentehuis van Almelo

Herontwikkeling voormalig stadhuis (raadsvergadering 24 mei 2016)

Asbest, een sluipmoordenaar (Politiek beraad 16-02-2016)

ASBESTPROBLEEM EN VERVUILDE ONDERGROND OVERSCHADUWT (nog steeds) OUDE STADHUIS

ZEER ACTUELE VRAGEN OVER BOUW/RENOVATIE OUDE STADHUIS

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.