Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Lang leve de bruisende binnenstad
Categories: Zonder rubriek

Communicatie met de inwoners van Almelo van cruciaal belang (foto Partij Vrij Almelo)

Kijkend naar onze stad Almelo en kijkend naar de politieke wensen van de Partij Vrij Almelo alsmede naar de samenvatting in ons raadsvoorstel, vragen wij ons af hoe het zover heeft kunnen komen. Is Almelo nog wel aantrekkelijk genoeg? En waar de één Las Vegas als aantrekkelijke stad ziet……..moet de ander er niet aan dènken om in een dergelijke nep-glitter-glamour stad te wonen………

In december 2009 verscheen het boek: “De aantrekkelijke stad” van Gerard Marlet. Hij stelt vast dat Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Helmond, Maastricht en Groningen de aantrekkelijkste steden van Nederland zijn.

Almelo staat (al jaren) onderaan in het rijtje van de minst aantrekkelijke steden. Blijkbaar hebben we nog een wereld te winnen….

De vraag is: hoe bereiken we dat Almelo een aantrekkelijke stad wordt?

Toch maar proberen rijke en hoogopgeleide mensen naar Almelo te halen door dure huizen te bouwen? Dit zal onze stad meteen duurder maken zodat de middengroep – die het nu toch al moeilijk heeft -, zal verdwijnen. Zij valt namelijk tussen wal en schip: te arm voor dure koopwoningen maar te rijk voor sociale huurwoningen.

Ook heeft Almelo – naar de mening van de Partij Vrij Almelo terecht – een fobie voor hoogbouw in de binnenstad. Als je burgers vraagt wat ze willen dan kiezen ze àltijd voor een groene variant met daarbij een goede horeca en een rijk cultureel aanbod in een mooi historisch centrum.

In steden met een hoog cultureel aanbod is over het algemeen ook meer werk. Veel banen bevinden zich in de verzorgende sectoren, zoals horeca en detailhandel met oog voor kleine ondernemers die juist het verschil kunnen maken in een stad met eenheidsworst of een stad met een diversiteit aan winkels.

De “Henken en Ingrids” willen nu eindelijk eens in klip en klare taal horen waaròm de besluiten die in het stadhuis genomen werden en worden, goed zouden zijn voor hun stad. Als je je inzet, op welke stoel dan ook, doe je dat met gedrevenheid èn met de wil om iets te bereiken. Hetgeen bereikt wil worden moet vast omlijnd zijn en behoort niet te bestaan uit “losse flodders”: vandaag willen we dit en volgende week willen we weer iets totaal anders!

Communicatie met de inwoners van Almelo is daarom van cruciaal belang.

Vraag onze inwoners om mee te denken, ideeën aan te dragen, hoe we van Almelo een mooie, aantrekkelijke, bruisende binnenstad vol vrolijke mensen en volle terrassen kunnen maken…Niet alleen voor onze eigen inwoners maar waar het ook voor mensen van buiten de stad prettig vertoeven is.

De Partij Vrij Almelo is bereid met u om de tafel te gaan zitten. Dat scheelt u het zoveelste onderzoek en levert u meteen weer een besparing van 20.000 euro op.

Partij Vrij Almelo

https://vnpf.nl/nieuws/atlas-voor-gemeenten-2023-gepubliceerd/

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.