Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
NATIONALE DODENHERDENKING 4 MEI 2024
Categories: Zonder rubriek

Herdenking op wethouder E. van Dronkelaarplein

Jaarlijks op 4 mei worden er in Nederland de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking.

Velen zijn daarbij omgekomen. Ook hen die mensen hielpen, vooral Joden, die moesten onderduiken vanwege de vervolgingen. Deze mensen zijn ware oorlogshelden geworden, zij verdienen absoluut respect en eerbied! Het minste wat we dan kunnen doen is natuurlijk één maal per jaar deze mensen herdenken en ontzag tonen voor hun daden!

Om 20.00 uur wordt door het hele land twee minuten stilte in acht genomen. Bus, tram en trein staan stil. Een dag later wordt de bevrijding van de Duitse bezetter (1940- 1945) gevierd. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert diverse activiteiten.

Tegenwoordig worden op 4 mei ook de gevallenen tijdens andere militaire conflicten (zoals de politionele acties in Nederlands- Indië) en vredesoperaties (zoals in Libanon, Bosnië of Afghanistan) herdacht. De Nederlandse militairen die tussen 1945 en 1962 in Nederlands- Indië en Nieuw Guinea omkwamen, worden echter speciaal herdacht op 7 september tijdens de Nationale Indië  herdenking.

In Almelo vindt de officiële herdenking van slachtoffers en gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog en van gesneuvelde militairen in vredesoperaties plaats bij het monument aan de Wethouder E, van Dronkelaarplein.

De Partij Vrij Almelo maakte van deze plechtigheid foto’s.

Foto’s Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.