Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Want er is in Nederland gewoon armoede

 

voedselbank_1250148j 

Waaom gaan mensen naar de voedselbank.

Mensen gaan vaak naar de voedselbank als ze schulden hebben en dat ze dan maar weekgeld hebben van maximaal 80 euro. Of mensen gaan naar de voedselbank omdat ze maar het minimun inkomen hebben waar ze dan haast geen geld van over houden voor normaal eten te kopen.

Wat kan de voedselbank allemaal bieden?

De voedselbank kan allemaal dingen aanbieden wat ze van verschillende supermarkten krijgen. Je krijgt altijd zoveel mogelijk brood mee en melk produkten . Met feestdagen krijg je meestal voor de kinderen nog wat leuks mee . Je krijgt van de voedselbank ook wel eens lekkere dingen mee voor in het weekend zoals een lekker zakje chips.

Is er in elke gemeente een voedselbank?

Meestal is er in elke gemeente wel een voedselbank. Je kan gewoon gaan vragen bij de gemeente waar de voedselbank zit of het gewoon opzoeken op het internet.

Wat voor mensen werken bij de voedselbank?

Bij de voedselbank werken allemaal mensen die het vrijwillig doen. Dus waar ze ook geen geld voor krijgen. Dat zijn mensen die andere mensen graag willen helpen om een paar eet spullen te geven.

Kan iedereen naar de voedselbank gaan?

Nee niet iedereen kan naar de voedselbank gaan. Het is bestemt voor mensen met een minimun inkomen . Of mensen met weekgeld van minstens 80 euro of minder. Heb je meer dan 80 euro week geld dan kom je niet in aanmerking voor de voedselbank.

Hoe kan je je aanmelden voor de voedselbank?

Je kan gewoon naar de voedselbank gaan en je daar aanmelden. Je krijg later een gesprek met iemand van de voedselbank om te kijken als je recht hebt op de voedselbank. Maar zolang je nog geen gesprek hebt kan je gewoon elke week daar heen gaan voor boodschappen.

Voor mensen met een beetje meer geld

Voor mensen met iets meer geld dan kunnen die uiteraard nog geld doneren aan de voedselbanken in nederland. Dan kunnen mensen gewoon even googelen en even opzoeken geld doneren aan voedselbanken nederland dan krijg je wel een link te zien.

Wat vinden mensen van de voedselbank.

De mensen die een minumun inkomen hebben vinden het ideaal dat ze toch nog wat kunnen krijgen omdat ze niet zoveel geld hebben. Het is een ideaale oplossing voor eigenlijk arme mensen met niet veel inkomen. 

Ik zou zeggen voor mensen die niet veel week geld hebben voor boodschappen of bijna niks hebben ga dan gewoon naar de voedselbank het is geen schande het is de normaalste van de hele wereld want er is in nederland gewoon armoede. 

Bron: XEAD

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Want er is in Nederland gewoon armoede”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Het politieke leven blijkt belangrijker dan de mensenlevens !!!!!
  Daardoor komt de politiek met al haar gebreken op de 1e plaats, en op de laatste plaats komen de mensen met al hun gebreken.
  Behalve als er betaald moet worden aan het politieke leven: dan alléén komen de mensen op de 1e plaats.
  De inwoners van het land zijn tot melkkoeien en slaven gedegradeerd…vooral als je niet van gefortuneerde huize komt en geen “kruiwagens” hebt.
  Helaas liggen de prioriteiten verkeerd.
  Men denkt eerst aan de politieke ontwikkeling…en als er dan nog geld over zou blijven dan denkt men pas aan de menselijke ontwikkeling.
  Daardoor is de menselijke afbraak een blijvende zaak…als de politiek niet veranderd in denken en doen.

 2. Baronesse van hepjeniks totplukmekaal zubedelstaf schreef:

  De politiek vult hun eigen zakken,en laten de mensen die het juist nodig hebben langzaam verhongeren,want ook een voedselbank alleen is niet genoeg,is een aanvulling.De poltiek laat liever figuren als Albayrak weg komen met grote sommen geld,wat beter gebruikt had kunnen worden voor de mensen die echt in nood zitten,heb ik het maar niet over dat deze poltieke miskleunen er nog ongestraft mee wegkomen.Een ander vreselijk bericht was deze week,dat na een stroomuitval containers gevuld werden met voedsel dat weggegooid werd,ik weet zeker dat dit goed op hun plek had geweest voor de mensen die nu soms geen of bijna geen eten op tafel hebben.Hier in Nederland leven we in een egoistische cultuur,en barmhartigheid is ver te zoeken.In twente is dat zelfs nog erger,hier geeft men over het algemeen helemaal niet om hun medemens en buren,nooit eens echt informeren hoe het werkelijk gaat met de buur,de gemiddelde twent heeft het dan ook flink achter de ellenbogen,naar mijn inziens moet hier wat aan gebeuren en dus een zaak voor de locale politiek om te mensen te stimuleren om eens wat meer aandacht te besteden aan je buren,de ouderen,of de eenzamen.Naar mijn inziens kan er wel een heropvoedcursus en sociale betrokkenheids cursus gelanceerd worden,met de slogan geef om uw naasten,want staat dat ook niet in de bijbel?dus waar zijn dan die fijne goedgelovige cristenen?Dus mensen doe er wat mee,en kijk eens verder dan uw neus lang is,open uw ogen en u ziet het leed mischien wel bij uw buren of in de straat!.

Leave a Reply