Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Partij Vrij Almelo op bezoek bij eenzame ouderen

 

Gebrek aan goede vrienden en kennissen, je onbegrepen voelen, niemand hebben om je hart eens lekker bij uit te storten. Zomaar een paar redenen waardoor een mens zich eenzaam kan voelen.

De Partij Vrij Almelo zal het begrip eenzaamheid binnenkort onder de loep gaan nemen. We gaan kijken naar de oudere Almelose burger die eenzaam is en hoe we die eenzaamheid kunnen bestrijden.

In de Nederlandse bejaardentehuizen en zorginstellingen zitten meer dan tienduizend ouderen die nooit een bezoekje krijgen. Ruim 200.000 55-plussers zijn extreem eenzaam; zij hebben slechts een keer in de maand een sociaal contact. Van de ruim 2,6 miljoen 65 plussers voelt bijna 1 miljoen zich eenzaam. Het meest geïsoleerd zijn alleenwonende ouderen die gescheiden zijn en weinig sociale relaties hebben.

Hoe komt het toch dat wij als rijk land zo armoedig omgaan met veel van onze ouderen? Hoe kan het dat wij – fatsoenlijke, ontwikkelde mensen – legio bejaarden, die hun hele leven hebben gewerkt en gezorgd, laten vereenzamen op een kamertje? 
 
In China, waar veel ouderen eenzaam zijn, zijn kinderen sinds 2008 wettelijk verplicht hun bejaarde ouders regelmatig te bezoeken. De ouders kunnen het recht op bezoek van hun kinderen zelfs via de rechter afdwingen. Volgens deze nieuwe wet is het verboden bejaarde ouders ‘te negeren of te isoleren’.
 
Bezoekjes bij wet afdwingen gaat natuurlijk wat ver. Ook de overheid dwingen deze zielige ouderen door voor hen vreemde sociaal werkers te laten bezoeken, toont geestelijke armoede. 

                                

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Partij Vrij Almelo op bezoek bij eenzame ouderen”

  1. Avatar Maja schreef:

    Prima plan om eenzame ouderen te gaan bezoeken.!

  2. Avatar Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    ontzettend goed idee om ouderen te bezoeken,mij heb je

Leave a Reply