Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA regelt dankzij sponsor aan voedselbank koel-en vriescel

 

Stadsbezoek Armoedepact Almelo 12-10-2013- 12

De voedselbank is er voor de mensen die tijdelijk niet over financiële middelen van enige omvang beschikken. Deze mensen worden geholpen door middel van het verstrekken van een gratis voedselpakket

 

Dankzij de inbreng van de PVA en een sponsor heeft de voedselbank Beuningen-Wijchen een vrij nieuwe koel- en vriescel in gebruik genomen. Door regelmatige leveringen van koelgoederen was de behoefte naar een koelcel erg groot. De grote vriescel is een welkome aanvulling op het onderbrengen van de pallets met vriesgoederen die regelmatig aangeboden worden. Externe opslag is voor hen dus niet meer nodig, alles is door de vrijwilligers zelf op te slaan. Een belangrijk punt is ook dat de voedselbank zich ook aan de eisen moet houden die fabrikanten en leveranciers maar ook de Warenautoriteit stellen. Deze eisen zijn dezelfde die ook door de winkelketens gehanteerd moeten worden.

Bij het overhandigen van een bloemetje (door de stichting help nieuw dieren zorgcentrum) aan de voedselbank Almelo zagen we de noodzaak  van de aanschaf van een vriezer in. De organisatie zet zich namelijk niet alleen in voor mensen maar ook voor hulp aan huisdieren want een sociaal samen zijn van mensen hebben vaak  twee dingen gemeen, hun financiële problemen en de liefde voor hun huisdieren en voor sommige is het zelfs het enige uitje dat ze hebben.

Het heeft even geduurd maar uiteindelijk dan toch gevonden, onze zoektocht naar een vriescel. Gratis beschikbaar gesteld door een bedrijf, voor het goede doel. Inmiddels zijn er na het artikel in de TCTubantia een groot aantal mailtjes en telefoontjes bij ons binnen gekomen van voedselbanken en hulporganisaties die ook graag een vriescel willen aanschaffen.

Het bedrijf die aan ons de vriescel beschikbaar stelde heeft de vriezer nu aan de voedselbank Beuningen-Wijchen geschonken omdat de Almelose voedselbank intussen al is voorzien en er voor een tweede cel geen plaats meer is. Met de geleverde vriescel heeft de voedselbank Beuningen-Wijchen nu voldoende capaciteit om brood, vlees en andere diepvriesproducten veilig te bewaren.

Dat geeft ons een prettig gevoel maar aan de andere kant ook een schande dat voedselbanken in een welvarend land als Nederland nodig zijn.

 

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “PVA regelt dankzij sponsor aan voedselbank koel-en vriescel”

  1. H.Koos schreef:

    De PVA heeft wat dat betreft goed werk verricht!!

  2. Melina schreef:

    DE rest van de politiek in Almelo laat het afweten,dit zegt genoeg. De PVA is er o.a voor de mensen die het moeilijk hebben

Leave a Reply