Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gemeenten hebben moeite met boosheid inwoners

Wij hebben de afgelopen jaren er altijd al volop aandacht besteed:

Het blijkt voor gemeenten steeds moeilijker te worden om servicegericht te zijn. Ons advies aan ambtenaren en bestuurders is te beginnen om zich te verplaatsen in de burger. Daarvoor moet je als gemeente oprecht in hem of haar geïnteresseerd zijn en je betrokken opstellen. Zulke betrokkenheid is de basis voor een gemeente die niet alleen goed hun diensten verlenen, maar vooral ook de goede diensten verlenen.

Hoog tijd voor een cursus “hoe gaat men met de burger om?” voor het bestuurlijk en het ambtelijk apparaat..!!

Gemeenten hebben moeite met boosheid inwoners – Binnenlands …

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Gemeenten hebben moeite met boosheid inwoners”

 1. bert xmaathuisx schreef:

  “Hoog tijd voor een cursus “hoe gaat men met de burger om?”
  Dat lijkt toch geen kwestie van aanleren, waarvoor je een cursus of zogenoemde workshop zou kunnen volgen.
  Betrokkenheid bij en op elkaar kan slechts “vanuit het hart”. Daarvoor lijkt een therapeutische cursus m.b.t. zelfontwikkeling eerder een aangewezen weg.

  En inderdaad, PVA, overal lijkt er manko te zijn aan “openstaan voor de ander”. Dat is vooral een tekortkoming, daar waar het dienstverlenende functies betreft.
  Ik meen dat daarbij aan een veelheid van functies/beroepen/instellingen gedacht dient te worden. Zoals: ambtenaren, lokettisten, agenten (!), politici (raadsleden en parleurs/2e kamerleden), doktoren, rechters en advocaten, Raad voor de kinder”bescherming” en “Jeugdzorg”, woningverhuurbedrijven (zogenoemde corporaties), ziektekostenverzekeraars. Waar eigenlijk níet?
  Ik mis daar de onderlinge betrokkenheid helaas maar al te vaak.
  Maar, zoals het spreekwoord zegt, “verbeter de wereld; begin bij jezelf”. Dat tracht ik dan ook telkens voor mezelf in gedachten te houden en ten uitvoer te brengen.
  En ja, boosheid komt [ook] uit het hart. Daarom hoogstwaarschijnlijk ook hebben gemeentes er zoveel moeite mee?

 2. bert xmaathuisx schreef:

  En, tussen haakjes, hoort deze gedragseigenschap (luisteren naar elkaar en de balans tussen jezelf en “de ander” vinden, eigenlijk niet thuis in de opvoeding? Gebeurt dat daar niet of onvoldoende, dan kan er op onze basisscholen toch aandacht tot ontwikkeling van dit besef en deze houding gegeven worden?
  (Kinderen horen m.i. niet thuis in een kleuterschool en al helemaal niet in een kindercrèche; tenzij de eigen moeder daar aanwezig is. Het lezen van dit korte artikel is dan ook zéér de moeite waard:
  http://kiind.nl/domino-effect-onveilige-hechting/
  In een kindercrèche gedropt worden, wordt m.i. door de baby/peuter ervaren als een volkomen in de steek gelaten worden, als een afgedankt worden; ja en dat nog wel door de éigen moeder!