Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Bewoners Nieuwstraat zijn overlast (nog steeds) spuugzat

De beloofde aanpak (middels een huiskamerbijeenkomst) van de gemeente Almelo om de (drugs)overlast aan te pakken heeft nog niet het gewenste effect bereikt. Nog steeds is er veel overlast op straat.

De bewoners en ondernemers in de omgeving van de Nieuwstraat zijn de excessieve drugsoverlast en andere illegale praktijken helemaal zat. In toenemende mate lijkt de buurt overgenomen door mensen die er zelf niet wonen, maar wel de dienst willen uitmaken.

De gemeente Almelo blijkt ook veel te laks om te gaan met de aanpak van van illegale kamerverhuurpanden, stellen de omwonenden. De straat telt veel illegale omgebouwde panden die zorgen voor verloedering en zet de leefbaarheid in wijk zwaar onder druk. 

De bewoners verwijten de gemeente een slappe aanpak van problemen en zij vragen zich daarom tevens af of de vereiste vergunningen wel in orde zijn. ‘Wat als in zo’n pand brand uitbreekt en er slachtoffers vallen. Wie is dan verantwoordelijk?’

De mensen zijn de in een rap tempo toegenomen onveiligheid op straat en de afnemende leefbaarheid van de buurt volkomen beu. Op dit moment lijden de bewoners zo erg onder de huidige overlast dat zelfs de nachtelijke slaap er niet meer in zit”, aldus een bewoonster.

Het dagelijks schoonmaken van de straten met gebruikte condooms en lege drugs zakjes dragen bij aan de groeiende onvrede in de oude binnenstadswijk. De Gemeente moet nu snel passende maatregelen treffen om de explosieve toename van de onacceptabele overlast te stoppen.

 

 

 

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Bewoners Nieuwstraat zijn overlast (nog steeds) spuugzat”

  1. J.H.L schreef:

    De Gemeente zou gewoon de hele Nieuwstraat schoon moeten vegen, het gedoogbeleid die ze nu handhaven is gewoon waardeloos. Laat als Gemeente eens zien wie er hier de dienst uitmaakt. Drugsdealers klein of groot oppakken en opsluiten.

  2. Ricardo schreef:

    Dit college staat dus machteloos als een slappe hap voor lul.