Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Thuisteelt medicinale cannabis (raadsvergadering 10 oktober)

 

 

Cannabisolie, of wietolie, is een medicijn dat gebruikt wordt door 5000 mensen die lijden aan chronische pijn. Het medicijn, dat 45.000 keer per jaar wordt uitgegeven, is alleen op doktersrecept verkrijgbaar en zat vorig jaar nog in de zorgverzekering. Vanaf 1 januari 2017 wordt het medicijn niet meer vergoed. Patiënten die het medicijn gebruiken draaien nu zelf op voor de kosten van meer dan €2000 per jaar.

Medicinale cannabis wordt gebruikt door mensen met rugpijn en reuma, maar ook mensen met psychische of psychosomatische klachten ervaren verlichting als zij het middel gebruiken. Zij ervaren vrijwel geen bijwerkingen.

Medicinale cannabis blijft ondanks de medische toepassing een drug, en daardoor denken veel mensen dat het verslavend is. Maar dat is niet het geval. In tegenstelling tot het recreatief gebruik van cannabis neem je bij het medisch gebruik van cannabis namelijk maar heel kleine hoeveelheden cannabis tot je. Wel is het belangrijk om van tevoren bij je behandelend arts aan te geven of je verslavingsgevoelig bent. Hier wordt dan rekening mee gehouden bij het vaststellen van de dosis.

De fractie van de PVA vindt dat er een oplossing moet komen voor patiënten met chronische pijn die baat hebben bij het gebruik van cannabis. De wetgeving zit heel krom in elkaar want gebruik van wiet wordt gedoogd, het in je bezit hebben is verboden. Wij willen graag een oplossing voor deze specifieke doelgroep die bij pijnbestrijding veel baat heeft bij cannabis. We willen nadenken over hoe dit te reguleren zodat ook echt alleen de doelgroep geholpen is.

Anders dan de voorgestelde oplossing van legale regulering van de wietteelt zal er geen oplossing zijn voor de overlast die illegale teelt en handel met zich meebrengt. Het overgrote deel van de illegale wietteelt is namelijk bestemd voor de buitenlandse handel. Regulering van de binnenlandse handel leidt dan ook niet tot beperking van de productie voor de illegale expert en de daarmee gepaard gaande overlast bij illegale teelt en handel.

Wij bepleiten dan ook een geheel andere strategie. Een coffeeshop die zich niet aan de regels van de gemeente Almelo zal houden of anderszins in overtreding is wordt per direct gesloten. Illegale wietteelt wordt tegengegaan door intensiever controles en goede samenwerking tussen politie, inspecties en gemeentelijke diensten. Ten slotte staan wij een strengere strafvervolging van illegale wiettelers en straathandelaren voor.

Partij Vrij Almelo

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Thuisteelt medicinale cannabis (raadsvergadering 10 oktober)”

  1. Avatar EEN Mens schreef:

    Reguliere medicijnen zijn ook drugs! Veel daarvan zijn net zo verslavend of zelfs erger!! Die kunnen ook schade toebrengen aan diverse organen in het lichaam bij langdurig gebruik. Maar dat schijnt men bij de Overheid niet erg te vinden